Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Foto: EPA/Scanpix

Tour-ryttere skutt med luftgevær

Shopping med annonselenker

Hoka tar fjellstøvler til et helt nytt nivå

Oddsen med annonselenker

Oddsekspertene tror Norge taper

Julian Dean og Oscar Freire ble truffet.

Det var ved Col du Platzerwasel under fredagens 13. etappe av Tour de France at to ryttere skal ha blitt skutt med luftvåpen. Det er nyhetsbyrået Reuters som melder dette fredag kveld. Rytterne det dreier seg om skal være Rabobanks Oscars Freire, og Garmin-Slipstreams Julian Dean.

– Julian ble skutt av en luftrifle på toppen av en klatring underveis på etappen. Han har fått en liten skade i fingeren, men kan fortsette Touren, opplyser en talsperson for Garmin.

– Stoler på publikum
Også lagets manager, Jonathan Vaughters, kan bekrefte at Dean ble truffet.

– Julian Dean ble truffet i pekefingeren. Jeg mener dette er en sak for politiet. Det er litt trist at noe sånn skal skje. Touren har vært åpen for publikum, fordi vi stoler på dem. Det ville være dumt om den tilliten skulle bli borte, sier Vaughters ifølge cyclingnews.com.

Blir politisak
Freire på sin side skal ha bli truffet i låret. Ifølge Rabobanks nettsider, så skal rytterene ha hørt tre skudd, før spanjolen kjente smerte i låret.

– Oscar Freire ble skutt i låret, men han er okay, sier en talsmann for Rabobank til cyclingnews.com.

– Han tok det veldig rolig, men slik er Oscar. I låret kan en slik kule vanligvis gjøre liten skade, men om kulen hadde truffet Oscar i øyet kunne han ha blitt blind. Jeg synes dette er helt vanvittig, og har aldri opplevd noe lignende, sier Rabobank-doktor Dion van Bommel.

Blykulen som traff Freire har blitt overlevert til fransk politi, og saken har blitt anmeldt.

Sjekk siste sportsnytt her!

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus