Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Foto: Heiko Junge (Scanpix)

- Mer enn jeg hadde drømt om

Reisetips med annonselenker

De 9 beste hotellene i Bangkok

Oddsen med annonselenker

Lett match for Real Madrid

Størst i Vancouver. Historisk i Norge. Marit Bjørgen (29) er OL-dronningen.

WHISTLER (Nettavisen): - Det er ikke dette jeg drømmer om, sa Marit Bjørgen etter bronsemedaljen på åpningsdistansen i OL.

Tre renn senere er det imidlertid ingen tvil om at alle Bjørgens drømmer er gått i oppfyllelse, og vel så det.

Torsdag knekte hun siste rest av motstand etter 500 meter på sin ankeretappe og gikk Norge inn til stafettgull for kvinner i OL for første gang på 26 år. Bjørgens tredje OL-gull i Vancouver-lekene.

- Dette er mer enn jeg hadde drømt om. Jeg hadde drømt om ett gull. Jeg tror ikke dette helt har gått opp for meg ennå, sier Bjørgen til Nettavisen.

Likt med Sonja Hennie
Med torsdagens gull tangerte hun Sonja Hennie som tidenes mestvinnende norske kvinne i OL. I motsetning til Hennie har Bjørgen også to OL-sølv i samlingen.

Bjørgens tre gull er også identisk med den totale gullbeholdningen Norge hadde i kvinnelangrenn før OL i Vancouver. Beholdningen er med andre ord doblet.

Bjørgen er dessuten den første utøveren til å vinne tre gull i Vancouver.

- Det er stort, erkjenner Bjørgen.

Torsdag var hun imidlertid mer opptatt av å snakke om laget enn sin egen premiesamling. For det var spesielt for de norske jentene å vinne en mesterskapsstafett, fem år etter at de sist gjorde det under VM i Oberstdrof.

- Stort å vinne med laget
Tre av de samme jentene var med på gullaget den gangen, Bjørgen, Kristin Størmer Steira og Vibeke Skofterud. Siste jente på OL-gullaget, Therese Johaug, var bare 16 år da det skjedde.

Og det var nettopp Johaug som gjorde den kanskje aller viktigste jobben i torsdagens stafett, med å hekte av hovedutfordrer Tyskland på sin andreetappe.

- Det er utrolig stort å vinne sammen med laget. Dette er en seier for alle, både oss som gikk, de jentene som ikke gikk, for trenerne, for smørerne som har gjort en fantasisk jobb – ja, for hele teamet, sier Marit Bjørgen – som også fikk en annen drøm oppfylt torsdag.

- Jeg har alltid drømt om å gå i mål med flagget i hånda. Nå fikk jeg endelig sjansen, sier Marit Bjørgen.

PS. Bjørgen innrømmer nå at hun må finne seg i å være favoritt på den avsluttende tremila, men presiserer at hun ikke tar noe for gitt.

Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

comments powered by Disqus