Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050
(Getty / All Over Press)

To «Lotto-gevinster» på to dager

Promotion med annonselenker

Dette må alle med telefon ha

Oddsen med annonselenker

Nå er han lei den «forbanna sammenligningen»

- Man må ha litt flaks, innrømmer Knut Børsheim etter den historiske prestasjonen.

Som å vinne i Lotto, sa Frode Scheie, sportssjef i Golfforbundet, etter at norske Knut Børsheim (24) hadde gjort hole in one under mandagens runde av Europatour-kvalifiseringen på PGA Catalunya utenfor Barcelona.

Da er det bare for Børsheim å levere lottokupongen, for tirsdag fulgte han opp med enda en hole in one.

Fikk se det denne gangen
Til alt overmål med samme kølle, et femmerjern.

- Og denne gangen så jeg den gå i hullet. Det var veldig deilig, sier Børsheim til Nettavisen.

Mandag så han nemlig ikke hvor ballen havnet på det 14. hullet på Tour Course, men fant den i koppen da han kom frem til greenen.

Tirsdag så han ballen sprette tre-fire meter foran det 16. hullet på Stadium Course før den rullet pent i koppen.

Børsheim har gjort hole in one én gang tidligere i karrieren, da som junior.

- Jeg har gjort det en gang for syv år siden, da jeg nærmest var en liten gutt, forteller han.

Flaks
Og å for å få hole in one to dager på rad når det teller som mest, er det en faktor som må være til stede, innrømmer Børsheim

- Flaks. Det er gode golfslag, men man må ha flaks, sier Børsheim.

Nettavisen har snakket med flere personer i golfmiljøet, og at to hole in one to dager på rad i en viktig turnering er meget sjelden, er det ingen tvil om.

- Jeg lurer på om det har skjedd før, men jeg kan ikke huske hvor og når, sier landslagstrener Øyvind Rojahn som er til stede i Spania.

- Han har slått to fantastiske golfslag. Det verste er at vi så at den der kommer til å bli veldig bra, også gikk den rett i. Det var som om den ikke kunne bomme, sier Rojahn til Nettavisen.

Han fulgte hele runden til Børsheim, og er imponert over det han har sett. Selve spillet er nemlig minst like imponerende som de to essene.

- Det smalt rundt flagget
På de første ni hullene spilte Børsheim nemlig fabelaktig golf, og lå fem slag under par halvveis.

- Det smalt rundt flagget hele tiden. Han var nærmere å gå enda mer under enn han var å få bogeyer. På de siste ni stoppet det litt og det blir et par dårlige slag, men han retter det jo fint opp med hole in one da, sier Rojahn.

Børsheim ligger på en delt 15. plass med to runder igjen å spillet av kvalifiseringen. De 30 beste får spille på Europatouren neste år.

Også Espen Kofstad gjør det bra i kvalifiseringen. Han ligger på en 25. plass med to runder igjen, to slag bak landsmannen.

Se ledertavlen her.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus