Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Foto: ALBERT GEA (Reuters)

Argentina vil tilbake på formel 1- kartet

Promotion med annonselenker

Nå er den nye Google Chromecast her!

Oddsen med annonselenker

Stabæk fortsetter medaljejakten

Buenos Aires (NTB-Reuters): Argentina har ikke arrangert formel 1 siden 1998. Nå vil president Cristina Fernandez de Kirchner med hjelp av Gud arrangere VM-runder i årene framover.

Hun lanserte denne uken Argentinas kandidatur. Dakar-rallyet kjøres nå i Argentina. Og mer motorsport er på trappene.

- Om Gud vil, så får vi formel 1 til Argentina, sier presidenten til La Nacion.

Løpet skal avvikles i atlanterhavsbyen Mar del Plate i november eller desember i årene 2013, 2014 og 2015. Byen ligger 40 mil sør for hovedstaden Buenos Aires.

Sist Argentina var vertskap for et formel 1-løp var i 1998 da Michael Schumacher vant på Oscar Galvez-banen i utkanten av hovedstaden. Nå venter forhandlinger med F1-sjefene en retur til Argentina for motorstjernene.

Argentina har stolte tradisjoner i formel 1. Juan Manuel Fangio og Carlos Reutemann er de mest kjente. Fangio vant sammenlagt hele fem ganger på 1950-tallet. Reutemann aldri vant sammenlagt, men står med 12 løpsseirer fra 1970- og 1980-tallet. Årets formel 1-sesong innledes i Australia i helgen. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus