Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050
Foto: Getty Images / All Over Press

De trenger den utrolige historien fra 1994

Promotion med annonselenker

Allergi-hjelp i pollensesongen

Oddsen med annonselenker

Påskens TV-sendte fotballkamper

Men denne gang har ikke New York Rangers noen Mark Messier.

NEW YORK CITY (Nettavisen): 25. mai 1994 presenterte New York Post en forside som er blitt legendarisk i nordamerikansk idrett.

«Vi vinner i kveld» proklamerte Mark Messier, veteranen som den gang var kaptein for New York Rangers.

New Jersey Devils ledet 3-2 i kamper i semifinalen i NHL-sluttspillet og var bare én seier unna å slå ut Rangers for å gå til finalen i Stanley Cup. Rangers var nødt til å vinne den kvelden for 18 år siden.

25. mai 2012 spiller New York Rangers igjen mot Devils i semifinalen i NHL-sluttspillet. Igjen er den sjette kampen i best-av-sju-serien lagt til 25. mai. Igjen ligger Rangers under 2-3 i kamper etter å ha ledet 2-1. Og igjen er altså Rangers er nødt til å vinne for å forlenge sesongen.

- Bryr meg ikke
I 1994 var det Mark Messier som garanterte seier. Og Messier leverte seieren – på egenhånd, om man skal beskrive det på tabloid vis. Messier scoret hat trick da Rangers snudde 0-2 til seier 4-2.

Rangers vant også den neste kampen, og endte opp med å vinne Stanley Cup etter seier mot Vancouver Canucks.

- Dette er 15-20 år siden. Jeg bryr meg ikke, sier Devils-kaptein Zach Parise ifølge Post.

- Har de begynt å komme med løfter igjen? Vi bryr oss ikke. Det er ingen som bryr seg om det som skjedde da, istemmer lagkamerat Patrik Elias.

Så langt har ingen i Rangers kommet med tilsvarende løfte som Mark Messier gjorde i 1994.

- Vi har egentlig ikke tenkt på det, sier Rangers’ førstesenter Brad Richards ifølge NHL.com.

- Modig
Som om ikke situasjonene fra 1994 og 2012 allerede var like nok, vil faktisk New Jersey Devils stille med den samme målvakten nå som den gang. Martin Brodeur er ikke lenger førsteårsspiller, men en garvet veteran som ikke engang ble satt ut av at hele Madison Square Garden – og da mener vi hele – i forrige kamp ropte «Marty, Marty» etter et billig Rangers-mål.

Brodeur forteller at Devils-spillerne ikke kjente til Messiers garanti i 1994. Ikke før kampen var over.

- Jeg kan ikke huske at det hadde noen effekt på oss i det hele tatt, men etter kampen gjorde alle et stort nummer ut av det. Hvis han virkelig garantert seier, var det en rimelig modig ting å gjøre, sier Brodeur.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus