Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050
Foto: Pa Photos/Scanpix

EM-stjernens kone drepte seg selv og datteren

Promotion med annonselenker

Denne fjerner ryggsmerter

Oddsen med annonselenker

La Liga-profil utestengt for festing

Russlands Konstantin Zyrjanov vet så altfor godt hva tragedie er.

Russland topper gruppe D etter 4-1 over Tsjekkia i åpningskampen, og med Polen og Hellas igjen å spille mot, er russerne på god vei mot sluttspillet i EM.

En kvartfinaleplass vil for det fleste være å regne som en stor opptur. Også for russernes Konstantin Zyrjanov.

Færre har nok bedre perspektiv på oppturer og nedturer enn midtbanespilleren, som for ti år siden opplevde en ubegripelig tragedie.

Kona tok med seg datteren i døden
Det hadde vært noen tøffe år for den da 24 år gamle Zyrjanov. Både faren og broren hadde nylig mistet livet, og hans kone, Erena, slet med dopmisbruk og depresjon. Den russiske fotballspilleren ante imidlertid ikke omfanget av konas problemer før han fikk den grusomme beskjeden.

Erena hadde hoppet fra parets leilighet i åttende etasje. I hånda holdt hun hans fire år gamle datter.

Datteren døde av skadene samme kveld, mens kona først gikk bort en måned senere.

- Hun kan ikke ha visst hva det var hun gjorde. En normal person i en normal tilstand ville ikke ha gjort dette, har Zyrjanov senere uttalt.

Dette er imidlertid de eneste sitatene som er å finne fra den russiske landslagsspilleren om temaet. Han nekter å snakke om den forferdelige hendelsen, som tok ham for både kona og datteren.

- Hvorfor skal jeg ta fram denne historien igjen? Jeg ville ikke henge igjen i fortiden. Jeg har et ny liv nå.

Flyttet fra ulykkesbyen
Zyrjanov giftet seg på nytt og har senere fått en sønn og en datter. I 2007 flyttet han fra Moskva, der tragedien inntraff, til St. Petersburg for å spille for Zenit St. Petersburg.

Der har han gjort sine saker bra, og står med 23 scoringer på 155 kamper.

I 2006 spilte Zyrjanov sin første landskamp for Russland, og han har vært en viktig spiller på veien mot EM. Nå har russerne begynt på veien mot kvartfinale. Neste hinder er vertsnasjonen Polen, en kamp som spilles tirsdag kveld og kan følges direkte på www.nalive.no.

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus