Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
(AFP/Scanpix)

Voldsomme gateslagsmål før EM-kamp

Promotion med annonselenker

Virtual reality til under femtilappen

Oddsen med annonselenker

Teddy Sheringham snur skuta

Bråkmakere fra Polen og Russland havnet i slåsskamper i Warszawa.

Det skal ha brutt ut voldsomme opptøyer mellom polakker og russere i Warsawa tirsdag ettermiddag, melder BBC.

Politiet i den polske hovedstaden har vært i full beredskap før tirsdagens EM-kamp mellom Polen og Russland, men likevel ble det ampert mellom de to lands supportere.

Marsjerte
Opptøyene begynte da russiske fotballfans benyttet tiden før kampstart til å marsjerte gjennom sentrum, som en del av feiringen av den russiske uavhengighetsdagen. Det skal ha blitt sett på som en provokasjon blant deler av den polske supporterskaren.

Polen og Russland er å finne i samme gruppe under EM, og bråket mellom russiske og polske fotballfans skal ha startet da russiske supportere var på vei til stadion der kampen i gruppespillet finner sted.

Her kan du se video av opptøyene:

Ifølge AP skal flere personer ha blitt liggende på bakken kraftig forslått etter slagsmålet. En person skal være alvorlig skadet, melder nyhetsbyrået.

Vannkanoner og tåregass
Politiet skal ha brukt vannkanoner og skutt med løsammunisjon og tåregass for å skille supporterne. 6000 politifolk er i Warsawa for å holde rivalene unna hverandre, men situasjonen ble likevel svært kaotisk, melder BBC.

TV 2-sportens Davy Wathne er på plass i Warsawa, og sier til TV 2.no at han opplevde situasjonen som utrygg.

- Vi var ute og skulle ta opptak til 18.30-sendingen da vi så det russiske opptoget. Da var de omringet av politifolk. Det haglet med flasker, raketter, spark og slag, sier Wathne til kanalens nettsider.

- Vi opplevde det som utrygt der vi gikk, sier Wathne.

Bråk
En stor gruppe polske supportere skal ha gått til angrep på russiske supportere, og russerne skal ikke ha vært vonde å be. Flere supportergrupper havnet i basketak, og nyhetsbyrået AP melder om at flere lå blødende igjen på bakken. Èn mann skal være alvorlig skadd, melder AP.

Ifølge RT.com er minst tre personer skadet som følge av opptøyene, men tallene er fortsatt noe uklare.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus