Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
(AFP/Scanpix)

Voldsomme gateslagsmål før EM-kamp

Reisetips med annonselenker

De 9 beste hotellene i Bangkok

Oddsen med annonselenker

Lett match for Real Madrid

Bråkmakere fra Polen og Russland havnet i slåsskamper i Warszawa.

Det skal ha brutt ut voldsomme opptøyer mellom polakker og russere i Warsawa tirsdag ettermiddag, melder BBC.

Politiet i den polske hovedstaden har vært i full beredskap før tirsdagens EM-kamp mellom Polen og Russland, men likevel ble det ampert mellom de to lands supportere.

Marsjerte
Opptøyene begynte da russiske fotballfans benyttet tiden før kampstart til å marsjerte gjennom sentrum, som en del av feiringen av den russiske uavhengighetsdagen. Det skal ha blitt sett på som en provokasjon blant deler av den polske supporterskaren.

Polen og Russland er å finne i samme gruppe under EM, og bråket mellom russiske og polske fotballfans skal ha startet da russiske supportere var på vei til stadion der kampen i gruppespillet finner sted.

Her kan du se video av opptøyene:

Ifølge AP skal flere personer ha blitt liggende på bakken kraftig forslått etter slagsmålet. En person skal være alvorlig skadet, melder nyhetsbyrået.

Vannkanoner og tåregass
Politiet skal ha brukt vannkanoner og skutt med løsammunisjon og tåregass for å skille supporterne. 6000 politifolk er i Warsawa for å holde rivalene unna hverandre, men situasjonen ble likevel svært kaotisk, melder BBC.

TV 2-sportens Davy Wathne er på plass i Warsawa, og sier til TV 2.no at han opplevde situasjonen som utrygg.

- Vi var ute og skulle ta opptak til 18.30-sendingen da vi så det russiske opptoget. Da var de omringet av politifolk. Det haglet med flasker, raketter, spark og slag, sier Wathne til kanalens nettsider.

- Vi opplevde det som utrygt der vi gikk, sier Wathne.

Bråk
En stor gruppe polske supportere skal ha gått til angrep på russiske supportere, og russerne skal ikke ha vært vonde å be. Flere supportergrupper havnet i basketak, og nyhetsbyrået AP melder om at flere lå blødende igjen på bakken. Èn mann skal være alvorlig skadd, melder AP.

Ifølge RT.com er minst tre personer skadet som følge av opptøyene, men tallene er fortsatt noe uklare.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

comments powered by Disqus