Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050
(AP/Scanpix)

- Jeg hadde fått sparken uansett

Promotion med annonselenker

Derfor bør du også kjøpe direkte fra Kina

Oddsen med annonselenker

Denne 24-åringen vil bli toppscorer i Tippeligaen

Nå er Harry Redknapp lysten på et raskt comeback i fotballen.

Natt til torsdag ble det klart at Harry Redknapp var ferdig som manager i Tottenham. Klubben bekreftet at partene hadde skilt lag.

Redknapp hadde ledet londonklubben siden 26. oktober 2008 og hatt stor suksess i jobben, selv om han aldri ledet laget til et trofé eller en tittel.

Som manager i Spurs vant han blant annet 9 av sine 12 første kamper, ledet laget til en knusende 9-1-seier over Wigan i 2009, og kvalifiserte seg til Champions League i 2010/11-sesongen.

Også denne sesongen ledet Redknapp klubben til en fjerdeplass i ligaspillet, men siden Chelsea vant Champions League, gikk klubben glipp av plassen i den gjeveste europacupen.

- Spurs i ny retning
I et intervju med Sky Sports torsdag ettermiddag avslører imidlertid Redknapp at årets ligaplassering uansett ikke hadde så mye å si når det gjaldt hans framtid i klubben.

- Jeg tror klubben hadde tatt den samme avgjørelsen selv om vi hadde kvalifisert oss til Champions League, sier ringreven.

Flere medier meldte onsdag at Tottenham og Redknapp skal ha vært uenige i kontraktsforhandlingene, men ifølge Sky Sports var ikke dette tilfellet.

Manageren kom til møtet med styreformann Daniel Levy onsdag i tro om at de skulle snakke om en ny kontrakt, men fikk fort greie på at han hadde sparken, og det var det.

Sky Sports melder om at det allerede var bestemt fra Levys side at Redknapp måtte bort, og at klubben nå skal bevege seg i en ny retning. Partene skal være enig om kompensasjon.

- Jeg er fortsatt litt overrasket og knust over dette, men det går bra, sier Redknapp om sparkingen.

- Jeg hadde fire gode år i Tottenham. Det eneste jeg kan gjøre er å forlate klubben i bedre tilstand enn da jeg kom dit. Det føler jeg at den er, sier Redknapp.

Flørtet med England
En mulig grunn til sparkingen kan være Redknapps flørt med det engelske fotballforbundet (FA) i vinter. 65-åringen var favoritt til å bli ny engelsk landslagstrener, men ble det ikke.

Jobben gikk til slutt til Roy Hodgson. Under og i etterkant av Redknapps flørt med FA mistet Tottenham den gode formen laget hadde vist tidligere i sesongen, og ble hektet av i gullkampen.

Redknapp selv avviser imidlertid at det er dette som var grunnen til at han mistet jobben.

- Alle spekulasjonene rundt meg og England-jobben hadde ingenting å si for klubbens avgjørelse, sier Redknapp.

65-åringen har tidligere vært manager i klubber som West Ham, Southampton og Portsmouth. Han utelukker ikke en rask retur til manageryrket.

Vil ha ny jobb
Ifølge Sky Sports reporter så vil Redknapp vurdere de tilbudene som kommer hans vei de neste ukene, og kan være tilbake i en managerstol allerede til høsten.

- Jeg elsker fotball, og det er det holder meg i gang. Jeg elsker det å møte spillerne hver eneste dag. Jeg skal ikke blitt sittende hjemme, sier Redknapp.

Den tidligere Tottenham-sjefen bruker Manchester United-manager sir Alex Ferguson som et godt eksempel på at han kan fortsette i fotballen i flere år til.

- Hvorfor skulle jeg slutte? sir Alex er i 70-åra og holder fortsatt koken. Han er fortsatt den beste manageren i verden. Du ser også erfarne trenere i EM, sier han.

- Så hvem vet? Jeg hadde passet for enhver jobb. Hvem vet hva som skjer i fotball. Jeg er ikke ferdig. Jeg er frisk som en fisk, avslutter Redknapp.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus