Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Foto: AFP PHOTO/ GENYA SAVILOV

Leppeleser hva EM-stjernene sier

Promotion med annonselenker

Verdens første iPhone-synkroniserte treningssykkel!

Oddsen med annonselenker

Jimmie banker til

En døv tysker avslører hva EM-profilene egentlig sier på banen.

Den tyske 30-åringen Julia Probst er i ferd med å få en høy stjerne hos fotballsupportere verden over.

Hun kan lese på lepper siden hun er døv, er fotballinteressert og har en twitterkonto, noe som er blitt en mektig kombinasjon, melder Der Spiegel.

Leser lepper
Probst ser nemlig EM-kampene på TV-skjermen hjemme, samtidig som hun leser på leppene hva stjernene sier når kameraet er på dem. Det har ført til at hun har gått fra under 1000 følgere på Twitter til rundt 20.000 på kort tid.

Et eksempel på hva hun har tolket så langt i mesterskapet:

- For helvete, Thomas. Å rote bort en sånn sjanse, skrek Tysklands landslagstrener Joachim Löw da Thomas Müller bommet foran mål. Hun tolket hva han sa, skrev det ned og sendte det ut til hennes twitterfølgere.

Mer vanlig
Hun kan kun tyde hva de tyske og engelske spillerne sier, siden det er de språkene hun er god nok i.

- Jeg er ikke en trollkvinne, sier hun til Spiegel.

Leppelesere, eller rettere sagt munnavlesere, er blitt mer og mer vanlig i kampen om de beste fotballartiklene, og land som Italia og Spania har ansatt egne leppelesere. Det skal være grunnen til man ofte ser spillere fra de to landene dekke til munnen med hånden når de snakker.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus