Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Foto: Gett/All Over Press

- Det er bortkastet å trene straffespark

Reisetips med annonselenker

Dette er Norges råeste skihoteller

Oddsen med annonselenker

Denne Norge-statistikken er ikke til å tro

- Det er nesten umulig, sier keeperlegenden.

England trente straffespark før kampen mot Italia, til liten nytte. Slikt er bortkastet tid, mener Tysklands keepertrener Andreas Köpke.

- Det er nesten umulig å trene på en straffesparkkonkurranse. Du kan ikke simulere det psykiske presset keeperen og straffeskytterne står under, og da gir det lite utbytte. Det er mye lettere å score under trening, sier han.

Köpke voktet målet da Tyskland vant EM-gull i 1996. Da reddet han et avgjørende straffespark i gruppekamp mot Italia og bidro til semifinaleseier mot England i straffesparkkonkurranse.

Det er tyskernes foreløpig siste tittel.

- Jeg hatet straffespark da jeg spilte, sier han likevel.

At tyskerne gir avkall på å trene straffespark, betyr ikke at de ikke forbereder seg.

Köpke lover at målvakt Manuel Neuer vil være fullt oppdatert på hva han kan vente fra italienske straffeskyttere.

Da Tyskland møtte Argentina i VM-kvartfinalen i 2006, ga Köpke keeper Jens Lehmann en «fuskelapp» før straffesparkkonkurransen.

Keeperen gjemte den i sokken og studerte den mellom straffene. Der sto skytternes preferanser. Lehmann reddet to skudd, og Tyskland gikk videre. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus