Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Foto: Laurence Griffiths (Getty Images)

Slik skal United nedbetale gjelden

Shopping med annonselenker

Disse retrodraktene gir garantert ståpels

Oddsen med annonselenker

Slik ser du landskampene på TV

Klubben har en gjeld på svimlende 423 millioner pund.

Manchester United har søkt innpass på New York-børsen i håp om å få inn i underkant av 65 millioner pund på aksjesalg, skriver The Guardian.

Håpet er at dette skal bidra til å betale ned klubbens gjeld på svimlende 423 millioner pund, som Glazer-familien belastet klubben med da den kjøpte Manchester United i 2005.

- Minimal innflytelse
United-aksjene vil deles inn i to klasser. A-aksjene vil bli lagt ut for salg for investorer på New York-børsen, mens Glazer-familien vil beholde de såkalte B-aksjene, som har ti ganger mer stemmerett enn A-aksjene.

Meldingen som er sendt fra Premier League-klubben til den amerikanske børskommisjonen (SEC) forteller ikke hvor mange aksjer som vil bli lagt ut for salg eller verdien av disse.

Duncan Drasdo er leder for Manchester United Supporters' Trust. Han er positiv til klubbens initiativ, men er usikker på hvor attraktive A-aksjene være.

- Disse gir minimalt utbytte og innflytelse på virksomheten. Derfor er de også mindre attraktive både for finans- og supporterinvestorer, sier Drasdo til Daily Mail.

- Slik det fremgår av dokumentene vil jo en anselig del av pengene som kommer inn gå til gjeldssanering. Det er et initiativ vi naturligvis ønsker velkommen. Samtidig bekrefter dette det som hele tiden har vært vårt standpunkt, at gjelden har bidratt til å skade klubben vår.

Advarslene
I et dokument som er rettet mot eventuelle kjøpere, skrives det om klubbens popularitet og kommersielle potensial og skryter samtidig av å ha 659 millioner fans over hele verden.

Det er også pålagt å informere om riskifaktorer ved en investering. Her advares det mot at klubbens gjeld «kan påvirke vår økonomiske helse og konkurransedyktige posisjon.»

Glazer-familien har vært Manchester Uniteds eiere siden juni 2005.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus