RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Getty Images

Full krig i Arsenal

Sist oppdatert:
Arsenal-eiere raser mot Arsenal-eiere. Det er kaos.

Alisher Usmanov og Farhad Moshiri er begge store aksjeholdere i den engelske fotballklubben Arsenal. Nå er begge misfornøyd med det som skjer i klubben.

Onsdag ble det klart at stjernespiss Robin van Persie ikke ønsker å forlenge sin avtale med klubben, og det har fått eierduoen til å reagere.

Via selskapet Red and White Securities har de to skrevet et åpent brev til ledelsen i londonklubben, der begge har gitt sin misnøye med det som har skjedd til kjenne.

- Mister nøkkelspillere
Duoen eier rundt 30 prosent av Premier League-klubben, mens det er amerikaneren Stan Kroneke som har den største aksjeandelen i Arsenal.

Usmanov og Moshiri mener at manager Arsène Wenger blir «overkjørt» av ledelsen i klubben, og de frykter nå at flere sentrale spillere vil forsvinne.

- Det at klubben har trang økonomi, gjeld i forbindelse med stadion, og nå må selge sine beste spillere går mer utover manageren enn styret i klubben, skriver de ifølge Sky Sports.

KONKURRANSE: Vinn billetter til OL i London

- Alt dette kommer selvfølgelig til å gå ut over prestasjonene ute på banen. Denne strategien vil føre til at vi kommer til å miste flere nøkkelspillere i framtiden, skriver de videre.

Duoen påpeker også at sentrale spillere kan forsvinne til konkurrenter i Premier League. Arsenal solgte i fjor sommer Samir Nasri til ligamester Manchester City.

- Dette får våre spillere til å sette spørsmålstegn ved klubbens ambisjoner og potensial. Det som nå skjer med vår kaptein og toppscorer er et godt eksempel på dette.

- Må matche de andre
Arsenal har tidligere også mistet en spiller som Francesc Fabregas til Barcelona. Nasri, Fabregas og van Persie er spillere det er vanskelig å erstatte.

Arsène Wenger har lenge vært flink med ungdommen i klubben, og stadig fått fram nye stjerner, men det er lenge siden Arsenal har fått bygge et lag i fred for å miste de beste.

- Som en toppklubb så må vi minst matche, og helst slå de tilbudene andre klubber kan komme med. Vi trenger også en mer klar langtidsplan for klubben, skriver duoen.

- Slik ting er nå så får ikke vår fantastiske manager muligheten til å være på sitt beste og gi fansen, som betaler dyrt, de trofeene de ønsker seg, avslutter de.

Arsenal har muligheten til å beholde van Persie ut neste sesong, men da forsvinner han gratis. Slik sett kan et godt bud i sommer nok bli fristende for Arsenals ledelse.

Manchester United, Manchester City, Juventus og Barcelona skal være blant de som er interessert i spissen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere