Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050
Foto: Morten Holm/Scanpix

Svensk mafia kan stå bak kampfiksing

Promotion med annonselenker

Derfor bør du også kjøpe direkte fra Kina

Oddsen med annonselenker

Denne 24-åringen vil bli toppscorer i Tippeligaen

- Dette er ikke bare en fotballsak, men en kriminalsak, sier Kjetil Siem.

Søndag kom sjokkbeskjeden om at kampen mellom Ull/Kisa og HamKam var utsatt på grunn av mistanker om kampfiksing. Store summer skal ha blitt spilt på adeccoligakampen.

Forbundet har også gitt beskjed til Ull/Kisa om hvilken spiller som mistenkes for å være innblandet.

- En kriminalsak
Også to Follo-spillere skal være mistenkt for å ha manipulert resultatet da 2. divisjonslaget tapte 3-4 for Østsiden 24. juni. Til sammen er det foreløpig mistanker mot tre spillere.

Samtidig har Asker tatt med kontakt med NFF etter at klubben gikk på et overraskende 1-7-tap for Frigg.

Nå har NFF mottatt opplysninger om at et eksjugoslavisk miljø med utspring i Sverige skal være involvert. Det bekrefter generalsekretær i NFF Kjetil Siem.

- Hvis dette viser seg å være organisert kriminalitet, noe det sannsynligvis er, da er det i tillegg til å være en fotballsak, en kriminalsak. Vi har god kommunikasjon med politiet og vil fortsette å bringe videre informasjon vi kommer over. Jeg kan si at det foreligger mer informasjon enn at noen har kommet med en påstand om kampfiksing, men det er vanskelig for meg å kommentere videre på noe som ikke er på et nivå hvor det foreligger fellende beviser, sier Siem til VG.

I lignende kampfiksingssaker i Sør-Europa har spillerne involvert fryktet for sin egen sikkerhet. Siem sier at NFF må informeres om et anliggende før det kan tas konkrete sikkerhetstiltak. Han legger til at det er viktig at klubbene beskytter spillerne sine.

- Må være forsiktig
NFF har fått informasjon som tyder på resultatmanipulering i tre kamper. Siem sier følgende om hvorfor NFF tok det drastiske valget å utsette søndagens kamp mellom HamKam og Follo:

- Vi valgte å utsette kampen på bakgrunn av en sum av indisier som tyder på resultatmanipulasjon. Det var en konkret hendelse i forkant av kampen mellom Ullensaker/Kisa og HamKam som gjorde at vi valgte å utsette kampen. Vi har blitt enige med politiet om at vi skal være forsikte med hva slags informasjon vi går ut med. Hendelsen er ikke nok til fengsel, men den er stor nok til at vi valgte å utsette.

Uefa-håndboken sier da at det skal informeres i garderobene til lagene som skal spille om at kampen følges med på, for deretter å sette kampen i gang.

NFF valgte å utsette kampen for å informere spillere og trenere, samt sammen med politiet skaffe til veie nødvendig informasjon for å sjekke om informasjonen stemmer.

Siem åpner for å følge UEFAs anbefalinger dersom det skulle dukke opp mistanker om nye tilfeller av kampfiksing.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus