Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Foto: Paul Weaver (Side2)

Etterforskes av FIFA

Promotion med annonselenker

Verdens første iPhone-synkroniserte treningssykkel!

Oddsen med annonselenker

Teddy Sheringham snur skuta

Claus Lundekvams gamblingutspill kan få konsekvenser.

Tidligere denne uken fortalte Claus Lundekvam åpent om at han var med å sette penger på egne kamper da han spilte for Southampton.

Nå varsler Fifa at organisasjonen vil etterforske saken etter at den tidligere landslagsspilleren kom med de overraskende uttalelsene.

- FIFA overvåker denne saken og har engasjert en sjefsetterforsker i England. Når all informasjon er kjent vil det bli avgjort hvem som leder etterforskningen, skriver FIFA i en pressemelding ifølge Independent.

- Vi kan ikke gi ut navn på etterforskerne, eller stille til intervjuer, fordi det kan ødelegge for etterforskningen, heter det i erklæringen fra FIFA.

Lundekvam fortalte nylig at det ble samlet inn en pott før kampene, og veddet på ting som for eksempel hvilket lag som skulle få første innkast i kampen.

Lundekvam presiserte at han aldri var del av manipulering av resultatet i kamper.

Tror ikke på Lundekvam
Ikke uventet har Lundekvams uttalelser fått stor oppmerksomhet i England. Tidligere Southampton-kaptein Francis Benali benekter at dette var utbredt i Sothampton under hans tid i klubben.

- Jeg kan kategorisk avvise at jeg vet noe om spillanklagene som Claus kommer med, sier Benali til BBC.

Benali hevder han ville visst det dersom noe slik foregikk i klubben han spilte for.

- Garderobekulturen er veldig tett og hvis noe var så utbredt, selv om man ikke var en del av det, ville man fått det med seg, mener Benali.

KONKURRANSE: Vinn billetter til OL i London

- Det er ikke sant
Tidligere storspiller i Sothampton innrømmet imiderltid i 2009 å ha tippet på første innkast i kamper han selv deltok i og at han med vilje sparket ballen ut over sidelinjen.

Likevel står Benali, som har spilt 371 kamper for Southampton, på sitt.

- Det er viden kjent av Claus har hatt noen problemer de senere årene, og det er kanskje derfor han har kommet ut med denne historien. Timingen er ikke god for klubben. Ingen klubber vil assosieres med slike historier. Det vil heller ikke byen eller spillerne som var involvert på den tiden.

- Det er en ripe i lakken og ikke bra, spesielt ikke når det ikke er sant, sier Benali.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus