Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050
Foto: Scanpix

Zlatan blir verdens dyreste

Promotion med annonselenker

Allergi-hjelp i pollensesongen

Oddsen med annonselenker

Moldes «sjokkerende» gulloppskrift

Men avtalen med Paris Saint-Germain er ikke helt i boks ennå.

- Jeg har solgt Ibra og Thiago Silva og dermed spart 150 millioner euro, uttalte Milan-president Silvio Berlusconi til Gazzetta dello Sport torsdag.

I løpet av natten har det imidlertid kommet fram at avtalen ikke er hundre prosent spikret.

- Det finnes ingenting å bekrefte, sier Zlatans agent Mino Railola til svenske Expressen.

Det er likevel mye som tyder på at den svenske superspissen kommer til å forlate Milan, som føler seg presset til å selge sine to kanskje beste spillere på grunn av dårlig økonomi.

Går overgangen til Paris Saint-Germain til slutt igjennom, blir Zlatan den dyreste fotballspilleren i verden noensinne.

Franskmennene legger 155 millioner på bordet - noe som betyr at Zlatan har blitt solgt for i overkant av 1,2 milliarder kroner i løpet av karrieren.

Dermed passerer svensken Nicolas Anelka, som tidligere har toppet listen over verdens dyreste fotballspillere.

Cristiano Ronaldo har fremdeles rekord når det gjelder sum for en enkelt overgang. Portugiseren ble solgt fra Manchester United til Real Madrid for i overkant av 750 millioner kroner.

Her er verdens dyreste spillere:
Zlatan Ibrahimovic ca 1,2 milliarder kroner
Nicolas Anelka ca 1,1 milliarder kroner
Hernan Crespo ca 1 milliard kroner
Juan Sebastián Verón ca 950 millioner
Cristiano Ronaldo ca 870 millioner

Totalt har Zlatan nå kostet Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan og nå trolig Paris Saint-Germain rundt 1,2 milliarder kroner.

Det er gode nyheter for moderklubben Malmö, som solgte til Zlatan til Ajax for 70 millioner kroner i 2001. Klubben mottar fremdeles prosenter når Zlatan selges videre.

- Det gir oss rundt fem prosent av det totale beløpet. Noen ganger legges det flere spillere imellom. Da kan det være vanskelig å verdsette avtalen, sier sportssjef i Malmö, Per Ågren.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus