Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Foto: Simen Lønning/Mediehuset Nettavisen

Fire spillere siktet

Promotion med annonselenker

De 283 tingene du må ha opplevd før du dør

Oddsen med annonselenker

Bryter ut i latter av kompisens Godset-mobbing

En Asker- og tre Follo-spillere siktet i kampfiksingssaken.

GRØNLAND (Nettavisen): Politiet har pågrepet nok en Follo-spiller og en Asker-spiller fredag.

Seksjonssjef for finans- og miljøkriminalitet i Oslo-politiet, Gro Smogeli, opplyste om at det nå er fire spillere som er er siktet i saken. Tre fra Follo og en fra Asker.

- Vi har pågrepet to personer i dag. En født i 1989, en i 1987, en som spiller på Follo og en på Asker. De er begge siktet for helleri og for å ha motatt penger for kampfiksing i kampen mot Østsiden, og kombinasjonen med Asker-kampen. De sitter begge to i avhør nå. Vi avhører samtidig flere vitner, sa Gro Smogeli på en pressekonferanse fredag.

- Vi har enda ikke oversikt over hvilke forklaringer de gir. De sitter i avhør nå.

Kjenner hverandre
Det har blitt hevdet at en av Follos spillere har et nært bekjentskap til en av Askers spillere. Smogeli ville ikke kommentere om det er sammenheng mellom spillerne.

Samtidig utelukker ikke politiet at det vil komme flere siktelser i saken.

Den ene Follo-spilleren ble arrestert sør i Oslo rett etter klokka 12 fredag formiddag.

Den 22 år gamle mannen er siktet for heleri og bragt inn til avhør.

- Dramatisk
Styreleder i Follo, Ole-Bjørn Fausa, innrømmer at det er en sørgelig situasjon andredivisjonsklubben nå har havnet opp i.

- Det er dramatisk. Vi fikk informasjonen om at nok en spiller var pågrepet for bare noen minutter siden. Det er dessverre ikke uventet, men like fullt alvorlig og trist, sier Fausa til Nettavisen rett etter at pågripelsen ble kjent.

Fause sier at fredagens Follo-trening vil bli gjennomført som normalt.

Styreleder i Asker, Per Christian Ottesen forteller til Nettavisen at han håper på en rask avklaring.

- Jeg kan ikke si noe annet enn at vi må forholde oss til det, og at vi håper å få en rask avklaring på hva som skjedd, sier Ottesen.

Follo-spiller pågrepet onsdag
Politiet pågrep en annen Follo-spiller onsdag denne uken. Mannen er siktet for heleri ved å ha mottatt og oppbevart penger fra kampfiksing. Politiet opplyste videre at den siktede nekter straffskyld.

Slik reagerte Fausa da han fikk høre om den første siktelsen onsdag denne uken.

- Dette er veldig alvorlige nyheter. Da vi mottok informasjonen på fredag, var det slik at vi nesten ikke kunne tro at dette var sant. Vi trodde ikke dette om noen av våre gutter, sa arbeidende styreleder i Follo, Ole Bjørn Fausa til Nettavisen onsdag.

Det var før søndagens adeccoligarunde at bomben smalt. Kampen mellom Ull/Kisa og HamKam var utsatt på grunn av mistanker om kampfiksing.

Senere kom det fram at også to Follo-spillere var mistenkt i saken etter at laget slapp inn fire mål mot slutten av kampen mot Østsiden og tapte dermed kampen 4-3.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus