Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Foto: Simen Lønning (Nettavisen)

Varsler avsløringer om gammel kampfiksing

Shopping med annonselenker

Disse retrodraktene gir garantert ståpels

Oddsen med annonselenker

Slik ser du landskampene på TV

Follo har fått innrømmelser av ulovlige forhold i grenselandet mot kampmanipulering som ligger mange år tilbake i tid.

I samtaler med en ansatt i Follo FK fredag 14. juli har det fremkommet ny alvorlig informasjon for klubbens styre og ledelse.

I en pressemelding, sendt ut av Norges Fotballforbund (NFF) lørdag formiddag, dreier det seg om innrømmelser av ulovlige forhold i grenselandet mot kampmanipulering som ligger mange år tilbake i tid. Innrømmelsene involverer ikke de tre som er siktet i saken om mulig kampmanipulering.

- En uholdbar situasjon
Follo FK har bedt vedkommende gi all informasjon til politiet. Styret har i går kveld også orientert ledelsen i NFF.

Av hensyn til etterforskningen av saken vil det ikke bli gitt noen videre informasjon om forholdets art.

- Slik situasjonen har utviklet seg, kan vi ikke med trygghet si at vi har full kontroll. Det er en uholdbar situasjon, den er sørgelig, og den er utmattende. Seksjonssjef i Oslo Politidistrikt, Gro Smogeli, hevdet på en pressekonferanse 13. juli at de er i ferd med å nøste opp i et reir. Det betyr at det er naivt å tro at denne saken kun omfatter Follo FK, sier styreleder i Follo FK, Ole Bjørn Fausa.

- Svært skuffende for norsk fotball
NFF er svært bekymret over de nye opplysningene som er fremkommet.

- Det ser ut som om dette er langt mer alvorlig enn hva vi hadde informasjon om da vi gikk til politiet. Det er skremmende, og det er svært skuffende for norsk fotball. Vi verdsetter Follo FKs arbeid og åpenhet om forhold vi svært gjerne skulle vært foruten i norsk fotball, sier generalsekretær Kjetil Siem, og legger til.

- Skal man få bukt med kampmanipulering er vi avhengige av en tett og åpen informasjonsdeling med klubbene, slik vi har hatt med Follo FK siden de tok kontakt fredag 6. juli.

Follo FK og NFF har varslet en pressekonferanse klokka 17.15 og vil ikke gi noen ytterligere kommentarer før denne.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus