Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Foto: Lise Åserud/Scanpix

Ingebrigtsen slo 38 år gammel rekord

Promotion med annonselenker

Verdens første iPhone-synkroniserte treningssykkel!

Oddsen med annonselenker

Jimmie banker til

EM-vinneren innehar både 1500 meter- og milerekorden.

Den ferske EM-vinneren på 1500 meter, Henrik Ingebrigtsen, slo Knut Kvalheims 38 år gamle norske rekord på en engelsk mil i London lørdag.

Han løp inn til 3.54,28 og slo den gamle rekorden med nesten to sekunder. Dermed har Sandnes-løperen slått både 1500 meter og mile-rekorden i løpet av sommeren.

Knut Kvalheim hadde den gamle mile-rekorden med 3.56,2 fra Bislett 31. juli 1974, så det var jammen på tide at rekorden ble slått, men det var ingen overraskelse at det var Ingebrigtsen som skulle slå den.

Han er det største mellomdistanse talentet Norge har fostret ved siden av Vebjørn Rodal, og det skal bli veldig spennende å se hva han kan gjøre på 1500 meteren i OL om tre uker.

I mileløpet på Crystal Palace i London lørdag var det kenyaneren Silas Kiplagat som gikk til topps med 3.52,44. Det var årsbeste for hans del. Briten Ross Murray tok en populær annenplass med 3.52,77, mens tredjeplassen gikk til Caleb Mwangangi Ndiku fra Kenya med 3.53,15. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus