RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

- Neida, Viking er ikke kjedelige

Sist oppdatert:
Tommy Høiland dysser ned sin egen «mobbing» av naborivalene.

Søndag er det lokalderby i Rogaland, når Viking tar imot Sandnes Ulf til tippeligaduell.

Én som gleder seg ekstra til kampen, er Sandnes-spiss og tidligere Viking-spiller Tommy Høiland.

- Det er alltid tøft i lokaloppgjør, og det kan hende det smeller litt ekstra, sier han til Nettavisen.

- Boring Viking
Han har selv bidratt til å øke temperaturen før kampstart. På Twitter gikk han onsdag ut og omtalte søndagens motstander for «boring Viking».

- Synes du Viking er kjedelige, Høiland?

- Ha, ha, neida, det var bare kameratslig mellom meg og noen Viking-spillere. Reservekeeperen til Viking begynte å fyre litt, og da måtte jeg ta igjen, sier Høiland til Nettavisen og ler.

- Hva synes du om det du har sett av Viking i år?

- Jeg har ikke sett så mange Viking-kamper faktisk, for jeg har stort sett spilt selv når de har hatt kamp. Men jeg har sett dem i én kamp, mot Stabæk, og da synes jeg de var bra, forteller han.

Sandnes Ulf-profilen bedyrer at han ikke har noen vonde følelser overfor gamleklubben, til tross for at han aldri fikk tillit over lengre tid i Stavanger. Han gleder seg heller til kampen han omtaler som årets høydepunkt.

- Jeg hadde tilbud om ny kontrakt, så sånn sett blir det ikke ekstra motivasjon for meg å score mot dem, for de ville jo satse på meg. Men med tanke på at vi alltid har vært lillebror i denne regionen, hadde det vært ekstra stort å score mot storebror, sier han.

- Ekstra prestisje
- Hva tror du om kampen?

- Det blir kjekt, og er en kamp vi har gledet oss til i hele år, og det blir en «høydare». Det er klart, når du spiller mot et lag som har en stadion det tar fem minutter å kjøre til fra vår egen, sier det seg selv at det blir ekstra prestisje involvert, sier han.

I skrivende stund ligger Viking fire poeng foran Sandnes Ulf, mye mindre enn ekspertene hadde spådd på forhånd. Men Høiland er ikke fornøyd med å ligge bak «storebror» på tabellen.

- Vi har ligget foran Viking på tabellen stort sett hele sesongen, men har tapt litt poeng i det siste, mens de er inne i sin beste periode. Men vi håper å få gjort noe med det på søndag, sier han.

- Uheldig
Så langt har 23-åringen notert seg for to scoringer på 12 kamper, og håper å øke scoringsantallet så fort som mulig. Men han er relativt fornøyd med egen sesong så langt.

- Den har gått greit, og føler at jeg har bidratt til mange av de gode Sandnes-øyeblikkene så langt i år. Men jeg var uheldig og fikk en liten skade da jeg var i toppform, og det var kjedelig. Men jeg er på gang igjen nå, advarer han.

Viking - Sandnes Ulf spilles førstkommende søndag klokken 18. Kampen kan du følge i vårt livesenter.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere