Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050
Foto: Ned Alley / NTB scanpix

- Ingen av våre spillere provoserte

Promotion med annonselenker

Denne dingsen trenger alle kontor

Oddsen med annonselenker

Leksand på kanten av stupet

Hjemmepublikummet kastet flasker mot Rosenborg-spillerne etter Borek Dockals overtidsscoring.

ORDABASY - ROSENBORG 1-2:
Sammenlagt 3-4

Rosenborg reiste torsdag til Kasakhstan for å hevne den pinlige 2-2-kampen fra Lerkendal forrige torsdag.

Trønderne klarte å karre seg videre, men det var med et halmstrå.

Fem minutter på overtid
Stillingen var nemlig 1-1 helt til kampen var inne i sitt femte overtidsminutt, da Borek Dockal satte ballen i mål på et langskudd. Etter scoringen gikk hjemmefansen bananas og kastet flasker ned mot Rosenborg-spillerne.

- Ingen av våre spillere provoserte noe som helst før det skjedde; det kan jeg ikke drømme om. Ellers synes jeg at hjemmepublikummet var fint, sier Jönsson til adressa.no etter kampen.

Dermed vant Rosenborg 1-2, og 3-4 sammenlagt, og er videre i Europaligaen. Hadde kampen endt 1-1, hadde Ordabasy gått videre på flere scorede bortemål.

- Vi var nære ved å avgjøre det rett før vi fikk den siste scoringen, også. Fortjent, sier Jan Jönsson til adressa.no.

- Jeg var veldig skuffet etter hjemmekampen. Det er viktig for oss å få utviklet oss gjennom å spille ute i Europa. Og da omstendighetene ble som de ble i denne kampen, er jeg veldig fornøyd med at vi gikk videre. Vi vant kampen fortjent, og viste stor moral med ti mann, fortsetter treneren.

Selve kampen åpnet dårlig for nordmennene. Etter en halvtime gikk nemlig hjemmelaget opp i ledelsen, etter at Mansour Gueye hadde lurt RBK-forsvaret og satt ballen i mål.

1-0 holdt seg til pause, og Rosenborg måtte dermed score minst to ganger i andre omgang for å ha en mulighet til å gå videre til neste runde.

Straffakaos
Daniel Fredheim Holm sørget for 1-1 etter 68 minutter, og Rosenborg jaktet videre på 2-1-scoringen som ville sende dem videre. Ti minutter senere ble imidlertid oppgaven tøffere for trønderne, som fikk Simen Wangberg utvist etter en felling som bakerste mann. Ordabasy scoret først på det påfølgende straffesparket, men dommeren beordret at det måtte tas på nytt. Da bommet hjemmelaget.

Rosenborg kastet innpå Steffen Iversen i det 83. minutt, og Rade Prica gikk av banen. Svensken ble så forbannet at han sparket til noen vannflasker, og dommeren valgte å vise ham bort fra benken etter sinneutbruddet.

Rosenborg presset på for det avgjørende målet, og det skulle de få. Fem minutter på overtid dunket Borek Dockal ballen i mål på vakkert, og dramatisk, vis.

Disse startet for trønderne:

Daniel Örlund - Peter Ankersen, Stefan Strandberg, Per-Verner Rønning, Mikael Dorsin - Borek Dockal, Mohammed Awal-Issah, Markus Henriksen, Jonas Svensson, Daniel Fredheim Holm, Rade Prica.

Reserver: Alexander Hovedvik, Simen Wangberg, Jon Inge Høiland, Daniel Berntsen, Fredrik Midtsjø, Ole Selnæs og Steffen Iversen

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus