Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Foto: Faksimile: The Sun

Britene har fått gullfeber

Reisetips med annonselenker

Dette er Norges råeste skihoteller

Oddsen med annonselenker

Shamrock Rovers ryster serielederen

Det tok bare veldig lang tid.

Storbritannia regnet med å sette et tydelig preg på medaljeoversikten under sine olympiske leker i London, men etter fire dager sto det fortsatt en svært ubehagelig «0» i kolonnen for gullmedaljer.

Tabloidavisene har for lengst begynt å klage britenes nød, men tirsdag tok det omsider slutt.

Helen Glover og Heather Stanning rodde inn til seier i toer uten styrmann. Det skapte voldsom jubel blant de 25.000 tilskuerne på rostadion.

Og det skapte gullfeber hos avisene.

Englands største avis, The Sun, brukte til og med annonseplassene sine på å fortelle leserne at Storbritannia har fått sitt første OL-gull. Og nøler ikke med å påpeke at det tok fire dager, 11 timer, 57 minutter og 27 sekunder.

I tillegg bruker avisen - forståelig nok - god plass på å skryte av Helen Glover, som bare har rodd i fire år før hun ble olympisk mester.

Britiske kvinner har heller aldri tidligere vunnet OL-gull i roing, men Glover og Stanning var favoritter i OL etter å ha dominert de internasjonale regattaene i år. Optimismen ble ikke mindre da de satte olympisk rekord i kvalifiseringen.

Britene skaffet seg en båtlengdes ledelse allerede på de første 500 meterne av finalen, og siden bare økte de til konkurrentene.

Sølvet gikk til australske Kate Hornsey/Sarah Tait og bronsen til Juliette Haigh/Rebecca Scown fra New Zealand.

Storbritannia har nå ett gull, to sølv og tre bronser i London-lekene. (©NTB/Nettavisen)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus