Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)

- Bedre med Europaligaen enn Mesterligaen

Reisetips med annonselenker

Dette er Norges råeste skihoteller

Oddsen med annonselenker

Shamrock Rovers ryster serielederen

Roar Stokke tror Molde og de andre norske lagene vil ha større utbytte av den mindre turneringen.

Onsdag kveld tar Molde imot sveitsiske Basel til første kvalifiseringskamp til Mesterligaen.

Den kampen håper Viasat-kommentator Roar Stokke at Molde skal vinne, men han mener at norske lag vil ha større utbytte av å spille i Europa League, enn i Mesterligaen.

- Jeg mener det er bedre for norkse lag å spille i europaligaen. Ikke økonomisk, men sportslig, sier Stokke til Nettavisen.

- De norske lagene som ikke har nivået og blir stående med tap og null poeng vil ha et mye bedre utbytte av europaligaen. Europaligaen er en fantastisk arena for de norske lagene og har et bedre tilpasset nivå, sportligs sett.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

- Tøffeste utfordringen for Solskjær
Roar Stokke er klar på at Molde har en sjanse på å slå ut Basel i årets turnering, laget som slo ut både Manchester United i åttendelsfinalen i forrige sesongs Mesterliga.

- De kan slå dem. Det her er den hittil vanskeligste og tøffeste utfordringen for Ole Gunnar Solskjær i sin trenerkarriere i Molde, sier Stokke.

Fotballkommentator mener Molde har to fordeler foran kvalifiseringskampen.

- De møter et Basel-lag som i utgangspunktet er favoritter. De er to muligheter. Det ene er at de er utfordrere og vet de møter et lag som er bedre. Det andre er at det ofte er en fordel å møte lag som er utenfor sesong eller nettopp har startet serien. Det siste gjelder for Basel (Basel har spilt tre kamper i årets sesong, red.anm.), forteller han.

En svakhet for Basel er imidlertid at de har solgt stjernespiller Xherdan Shaqiri til Bayern München.

- Jeg er veldig usikker på hvor godt Basel-laget er nå, fordi de beste lagene har en god individualist og det mistet Basel med Shaqiri. Han var banens beste spiller i kampen mot United, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

- Må gå i Moldes favør
For at Molde skal gå videre etter de to kampene mot sveitsiske Basel mener Stokke at alle kampavgjørende situasjonene må gå i Moldes favør.

- Alle de kampavgjørende situasjonene over 180 minutter må gå i Moldes favør. Det handler om å være best i begge 16-meterne, forklarer Stokke.

- Det er også veldig viktig for Molde å ikke tillate Alexander Fray å få tid og rom til å avslutte. Han scorer på én av to.

Nøkkelen til Molde må være å holde nullen på hjemmebane, mener Viasat-kommentatoren.

- Hold nullen på hjemmebane. Det er Moldes mulighet til å gå videre. Et godt resultat for Molde er 1-0, 2-0, men det er også mye bedre med 0-0 enn å slippe inn mål.

- Basel er et fryktet hjemmelag, men jeg håper inderlig at Molde skal klare å gå inn i Mesterligaen, avslutter Roar Stokke.

Nettavisen følger mesterligakampen mellom Molde og Basel fra kl. 19:00.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus