Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no

Gammel dopingprøve stopper Tsikhan

Promotion med annonselenker

Nå er den nye Google Chromecast her!

Oddsen med annonselenker

Djurgården har tatt kvelden

Minsk (NTB-AFP): Sleggekasteren Ivan Tsikhan fra Hviterussland får ikke delta i OL, opplyste landets idrettsdepartement fredag. Årsaken er en gammel dopingprøve.

- Tsikhan kommer ikke til å kaste i London. Vårt friidrettsforbund fikk et brev fra Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) med krav om at han ikke får konkurrere, sa en talsmann for departementet.

- IAAF sa at det med nye analysemetoder er funnet ulovlige stoffer i prøvene han avga i Aten-OL i 2004 og i VM året etter.

Han la til at avgjørelsen om å holde Tsikhan hjemme ble tatt for å avverge mulige sanksjoner mot hele den hviterussiske OL-troppen.

Beijing kastet til bronse i Beijing-OL, men han ble fratatt medaljen på grunn av testosteronverdier over det lovlige. Lagkameraten Vadim Devjatovskij ble fratatt sølv, men de to fikk i 2010 medhold i Idrettens voldgiftsrett (CAS), og de fikk tilbake plasseringene sine.

Talsmannen for idrettsdepartementet sa at alle Tsikhans dopingprøver i oppkjøringen til London-OL har vært negative. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus