Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Foto: Empics Sports / Pa Photos

Vant gull for siste gang

Promotion med annonselenker

13 ting du må ha i september

Oddsen med annonselenker

Her gjemmer de vekk enkelte spillere: - De er en egen rase

- Jeg er bare glad for at den siste var en seier.

Tirsdag forrie uke tok Phelps sitt 15. OL-gull, nå har han gjort det igjen. I 4x100 meter medleystafett ble det gull for USA og en kanoen avslutning på Phelps karriere.

USA vant foran Japan og Australia, til et jublende publikum. Lagets største stjerne, Michael Phelps, svømte tredje etappe for USA, og viste hvorfor han er verdens mestvinnende.

Det var sammen med Matthew Grevers, Brendan Hansen og Nathan Adrian han tok gullet. Det var det 18 gullet av totalt 22 olympiske medaljer.

- Jeg er bare glad for at den siste var en seier. Det var egentlig alt jeg hadde ønsket, sier Phelps.

Det var USA som tok ledelsen ved første veksling, men hang etter på andre etappe, og vekslet bak Japan. Michael Phelps svømte den tredje etappen, butterfly, og hadde en sterk avslutning. USA var dermed tilbake i tet ved siste veksling og Nathan Adrian dro ifra de andre svømmerne. De vant til slutt med nesten to sekunder med tiden 3.31.26.

Stjernesvømmeren har lenge annonsert at han legger opp etter årets OL og stafetten lørdag var derfor den aller siste Michael Phelps svømte.

Nå kan amerikaneren legge opp med et smil og enda en gullmedalje rundt halsen. Etter OL i London har Phelps blitt tidenes olympier, med sine 22 medaljer fordelt på 18 gull, to sølv og to bronse. Han har fire medaljer mer enn neste på lista, den russiske turneren Larisa Latinyna med 18 medaljer.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus