Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050
Foto: Reuters

Derfor valgte han Solskjær-nummeret

Reisetips med annonselenker

Her er storbyene du bør besøke i påsken

Oddsen med annonselenker

La Liga-overraskelsen i fritt fall

Robin van Persie skal spille med draktnummer 20.

Onsdag kveld ble det klart at Arsenal er blitt enige med Manchester United om en overgang for Robin van Persie.

Det eneste som gjensto var den medisinske testen og de personlige betingelsene, men nå er også dette gjennomført og i boks.

29-åringen har undertegnet en kontrakt som gjelder fram til juni 2016.

24 millioner pund
Manchester United bekrefter dette på sine egne hjemmesider.

Overgangssummen skal ifølge BBC ligge på 24 millioner pund, eller omkring 225 millioner kroner, og de røde djevlene skal ha sikret seg van Persie for de neste fire årene. Nederlenderen hadde kun ett år igjen av kontrakten med Arsenal.

Ifølge The Mirror vil van Persie tjene rundt 382 millioner i løpet av de fire årene han har kontrakt med United, noe som betyr at rødtrøyene betaler totalt 607 millioner kroner for å ha van Persie i stallen de fire neste sesongene.

- Robin er en spiss i verdensklasse, som har vist hva han kan i England og i europeisk fotball. Hans ferdigheter trenger ingen introduksjon - han har scoret en haug med mål mot oss i noen klassiske oppgjør vi har hatt mot hans tidligere klubb. Hans bevegelser, avslutninger og generelle ferdigheter er enestående, sier sir Alex Ferguson.

Robin van Persie overtar Ole Gunnar Solskjærs gamle draktnummer i United - nummer 20.

- Jeg hadde muligheten til å spille i drakt nummer 20 eller 21. Hvis vi vinner i år, blir det vår tjuende serietittel for United. Det er hovedgrunnen til at jeg valgte nummer 20, sier van Persie.

- Kan knapt vente
Nå kan superspissen få sin debut for Manchester United i serieåpningen mot Everton på mandag.

- Vi håper han er klar til mandag kveld, sa Ferguson til Manchester Uniteds nettsted torsdag.

- Det er en ære å skrive under for Manchester United. Jeg ser fram til å følge i fotsporene til mange store spisser, til å bidra med erfaring og til å hjelpe laget med å kjempe om de gjeveste trofeene. Jeg kan knapt vente med å spille, sier van Persie selv.

Overgangen har selvsagt skapt sterke reaksjoner.

- Jeg håper han brekker beinet på tredemølla under den medisinske testen. Eller vent litt, jeg håper han brekker beinet etter at han har signert, sa Johan Golden til Nettavisen torsdag ettermiddag.

- Trodde ikke det var mulig
Tidligere Southampton-spiller Matthew Le Tissier er overrasket over at handelen faktisk er gått i orden.

- Jeg trodde faktisk ikke vi ville få se Arsenal selge deres beste spiller til Manchester United, med alt det som har skjedd gjennom årene mellom Arsene Wenger og sir Alex Ferguson, sa Le Tissier.

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus