Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050
Foto: AP/Scanpix

- Det vil være et steg ned for Ronaldo

Promotion med annonselenker

Allergi-hjelp i pollensesongen

Oddsen med annonselenker

Påskens TV-sendte fotballkamper

Men La Liga-ekspert advarer mot storm i vannglass.

Søndag kveld kom nyheten om at Cristiano Ronaldo skal være misfornøyd med tilværelsen i spanske Real Madrid.

Superstjernen nektet å juble etter sine to scoringer mot Granada, og forklarte etter kampen at han var trist og at hovedstadsklubben visste hvorfor haj var det.

Ryktene rundt Ronaldo har spredd seg fort, og én fjær har fort blitt til fem høns. Blant annet har det blitt meldt at 27-åringen skal ønske seg bort fra klubben.

- Feilaktig og misforstått
Canal Plus-ekspert Petter Veland sier mandag til Nettavisen at han tror de siste spekulasjonene rundt Ronaldo er sterkt overdrevet, og at det hele er en storm i vannglass.

- Det er vanskelig å si hvor reelt dette er. Når det kommer til Ronaldo er slike opplysninger veldig ofte feilaktige eller misforstått, sier Veland til Nettavisen.

- Er det en person spanske presse gjerne vil være først ute med nyheter om, så er det Ronaldo. Han selger, så enkelt er det, forteller La Liga-entusiasten.

Det var to troverdige journalister som meldte om Ronaldos misnøye omtrent samtidig søndag. Paco Gonzalez i radiostasjonen Cadena COPE og Ramon de la Morena i Cadena SER.

- Det er litt spesielt at to separate kilder i to konkurrerende radiokanaler melder dette omtrent samtidig. Det tyder på at misnøyen har rot i virkeligheten, sier Veland.

- Men det at Ronaldo vil bort fra klubben, er en spin-off andre medier har slengt seg på. Mediene har tolket ting på egen hånd. Ronaldo har aldri sagt at han vil bort, sier han videre.

- Et steg ned
Eksperten mener derfor det ikke er grunn til å spekulere i hvem som eventuelt kunne bli portugiserens neste arbeidsgiver, om han faktisk skulle ønske seg bort.

- Hvis du ser på klubbstørrelse, så ville enhver annen klubb enn Real være et steg ned for Ronaldo. Men dette blir bare hypotetisk, og det er ingen grunn til å spekulere i det.

- En type som Ronaldo må få lov til å være misfornøyd. Det betyr ikke at han er på vei bort. De som eventuelt skulle kjøpt ham måtte nok gravd veldig dypt i lommene også.

Veland mener Ronaldo selv har skyld i alle spekulasjonene som nå herjer avisene. 27-åringen uttalte altså at han var trist etter møtet med Granada søndag.

LES OGSÅ: - Ronaldo vil bort fra Madrid

Ifølge de to nevnte journalistene skal grunnen til dette være at Ronaldo har reagert på uttalelser fra kompis og lagkamerat Marcelo. Brassen skal angivelig ha omtalt Barcelonas Lionel Messi som verdens beste spiller, og sagt at Real Madrid-keeper Iker Casillas burde bli tildelt den prestisjetunge prisen Ballon d'Or. Dette skal ha falt Ronaldo tungt for hjertet.

- Cristiano Ronaldo er selv grunnen til at dette har startet, og jeg er sikker på at klubben vil kommentere dette og komme med en redegjørelse. Det er jeg rimelig overbevist om.

- Men sannsynligvis vil de vente noen dager eller uker. Her er det litt feilsitering, dårlig kildekritikk og misforståelser som er ute og går, sier Canal Plus-eksperten.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Kunne vært bedre
Real Madrid har fått en litt svak start på sesongen i La Liga og har kun kapret fire poeng på de tre første kampene. 3-0-seieren søndag var den første triumfen i ligaen denne sesongen.

Erkerival Barcelona har på sin side full pott etter de tre første kampene, og fem poeng er mye i en liga der de to beste lagene sjelden avgir poeng.

- Situasjonen kunne definitivt vært bedre for Real Madrid enn det den er nå. Spesielt nå som disse Ronaldo-spekulasjonene har dukket opp, sier Petter Veland.

- Men det er fortsatt 105 poeng som skal deles ut, så det er litt tidlig å snakke om krise. Men fakta er at fem poeng er veldig mye i Lag Liga, legger han til.

Canal Plus-eksperten synes heller ikke at Barcelona har vist seg fra sin beste side så langt, til tross for at katalanerne har ni poeng av ni mulige i La Liga.

- Barcelona har gjort det bra poengmessig, men de har et stykke igjen til de er der vi venter de skal være, avslutter Veland.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus