Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Foto: Micke Fransson (SCANPIX)

Petter Solberg legger opp

Promotion med annonselenker

Verdens første iPhone-synkroniserte treningssykkel!

Oddsen med annonselenker

Jimmie banker til

Den tidligere verdensmesteren har kjørt sitt siste VM-løp.

Hele verden lå for Petter Solbergs føtter da han i 2003 gikk helt til topps i World Rally Championship (WRC) og ble tidenes første norske verdensmester i rally.

Norge hadde fått en ny idrettshelt og trykket den blide, sympatiske Spydeberg-gutten til sitt bryst. Han ble kåret til årets idrettsnavn av sportsjournalistene, årets navn av VG-leserne og mottok Aftenpostens gullmedalje.

Solberg og franskmannen Sebastien Loeb var de nye, fremadstormende motorsportstjernene. Året etter overtok nettopp Loeb VM-tittelen fra Solberg, og den har franskmannen holdt fast ved hvert eneste år siden.

Solberg har to andreplasser (2004, 2005) og én tredjeplass (2010) på merittlisten, men det ble med den ene VM-seieren.

Nå er det slutt.

Petter Solberg legger opp, 38 år gammel.

Dette bekrefter nå Solberg, slik Nettavisen meldte at han kom til å gjøre.

- Det er vemodig. Jeg skulle gjerne ha kjørt videre og har sagt at jeg er villig til å kjøre gratis, men ikke lenger betale. Slik situasjonen er nå, er det derfor ikke aktuelt å kjøre rally, sier Solberg via NTB.

- Jeg vet jeg er god nok til å kjempe mot verdens beste rallyførere i enda flere år, men har stor forståelse for at den økonomiske situasjonen i 2013 er vanskelig for M-Sport.

Etter ni år som Subaru-fører, gikk Solberg i 2009 over til å kjøre Citroën i tre sesonger. Denne sesongen kjørte han for Ford. Bilprodusenten vil imidlertid ikke satse på Solberg i 2013 og krever over 20 millioner kroner av Solberg for at han skal få kjøre for dem neste sesong.

Det er - naturlig nok - helt uaktuelt for Spydebergs store sønn.

Petter Solberg var i forhandlinger med M-Sport så sent som mandag, men disse førte ikke frem og dermed legger han i stedet opp.

Han vil nå vurdere om han skal prøve seg i andre motorsportgrener.

- Jeg håper fansen følger meg inn i en ny motorsportsgren neste år, sier Petter Solberg.

38-åringen var på pallen i tre av de fire første VM-rundene i 2012, men klarte ikke å ta steget helt til topps. Det ble med fem tredjeplasser og en femteplass totalt, 25 poeng bak en annen nordmann, Mads Østberg, som tok fjerdeplassen.

Totalt har Solberg vunnet 13 VM-runder.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus