Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050
Foto: Tore Meek (NTB scanpix)

Tørum blir U21-assistent

Promotion med annonselenker

Derfor bør du også kjøpe direkte fra Kina

Oddsen med annonselenker

Denne 24-åringen vil bli toppscorer i Tippeligaen

Overtar den gamle jobben til Tor Ole Skullerud.

Knut Tørum blir assistent for U21-landslagstrener Tor Ole Skullerud, opplyste toppfotballsjef Nils Johan Semb tirsdag.

Tørum har tidligere vært trener for blant andre Rosenborg og Start. Han sa opp jobben i sistnevnte klubb sommeren 2011. 41-åringen har også hatt ansvaret for G19-landslaget, og han var assistent for Per-Mathias Høgmo da Norges kvinnelandslag vant OL-gull i Sydney i 2000.

- Jeg er veldig fornøyd med ansettelsen. Vi har jobbet sammen tidligere, da vi hadde hvert vårt yngre landslag, og vi samarbeidet godt. Dette blir bra, sier Skullerud, som tirsdag tok ut sin første tropp. Den skal møte Russland i semifinale i Challenge Trophy i La Manga 7. februar.

Skullerud ble ansatt som U21-landslagssjef 3. januar. Han tok over hovedansvaret da Per Joar Hansen ble trener i Rosenborg.

Blant Skulleruds utfordringer er de mange U21-spillerne som har slått seg inn på Egil «Drillo» Olsens A-landslag. Seks av dem blir med Drillo til Sevilla for å møte Ukraina om to uker.

- Det at Egil har seks mann oppe gjør at vi får sjansen til å teste andre spillere, og vi har med to debutanter. Kristoffer Larsen hadde en sterk høstsesong i Brann, og det hadde Emil Jonassen Sætervik også i Odd. Det blir spennende å se om de tar nivået, sier Skullerud.

I troppen har han også åtte mann som har fått debut på A-landslaget. Det er Thomas Rogne, Anders Konradsen, Harmeet Singh, Jo Inge Berget, Valon Berisha, Marcus Pedersen, Fredrik Semb Berge og Yann-Erik de Lanlay.

U21-landslaget spiller EM i Israel i juni, et mesterskap som kolliderer med VM-kvalifiseringskampen borte mot Albania. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus