Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050
Foto: Scanpix/Ap

Bekrefter at Zucca er klar for Rangers

Promotion med annonselenker

Allergi-hjelp i pollensesongen

Oddsen med annonselenker

Påskens TV-sendte fotballkamper

Nordmannen vender tilbake til John Tortorella & co.

Mats Zuccarello Aasen forlater KHL og Metallurg Magnitogorsk til fordel for gamleklubben New York Rangers og NHL-spill, bekrefter Zuccarello-agent Erik Ryman overfor Nettavisen tirsdag morgen.

- Alt er klart. Avtalen er i orden. Det eneste som gjenstår, er at han må skaffe seg et visum, men det skal ikke bli noe problem, sier Ryman til Nettavisen tirsdag morgen.

Zuccarello forlot Rangers til fordel for russisk hockey i august, og har gjort en god figur i KHL.

- Mats er kjempefornøyd med at avtalen er i boks, sier Ryman, som tror nordmannen må vente i en eller to uker før visumet er klart.

Enveiskontrakt
Nordmannen vil skrive under på en kontrakt som strekker seg ut sesongen, og denne gangen skal det dreie seg om en enveiskontrakt, noe som medfører at han får samme lønn enten han spiller i NHL eller blir sendt ned til farmerligaen, slik tilfellet ofte var under forrige Rangers-opphold.

Dermed får 25-åringen et gjensyn med den beryktede treneren John Tortorella, som er viden kjent for sin forkjærlighet for fysisk tøffe spillere. Det har dermed vært hevdet at Rangers er et dårlig sted å spille for en mann med Zuccas kølleferdigheter og finesse, men dette har altså ikke stoppet nordmannen i å returnere til klubben.

- Ikke rett sted
Vålerenga-trener og tidligere NHL-spiller Espen Shampo Knutsen er ikke sikker på om det vil bli så annerledes for Zuccarello i NHL denne gangen.

- Jeg vet ikke helt hvor annerledes det vil bli. Egentlig så føler jeg at Rangers ikke er det rette stedet for ham spillemessig. Treneren der (Tortorella) er glad i å bruke store folk som takler mye, sier Shampo til Nettavisen.

Nå frykter Shampo at Zuccarello får en ny, tøff tid i verdens beste hockeyliga.

- Faren at han vil gå på en ny smell der vil alltid være der. Vi får håpe at han vet litt mer om hva ting dreier seg om der borte denne gangen, sier Vålerenga-treneren.

Skuffende sesong
New York Rangers har slitt denne sesongen. Laget ligger på åttende- og siste sluttspillplass med 33 poeng. Det er tre poeng opp til sjuendeplassen og seks poeng ned til 14. og nest siste plass i NHLs østre avdeling.

Rangers sliter spesielt i overtallsspillet, hvor Zuccarello har sin styrke. De scorer bare i 14,6 prosent av overtallene. Bare fem lag i hele NHL er dårligere på det området.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus