Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050
Foto: Simen Lønning (Nettavisen)

Silje (19) fryktet for egen sikkerhet

Promotion med annonselenker

Derfor bør du også kjøpe direkte fra Kina

Oddsen med annonselenker

Denne 24-åringen vil bli toppscorer i Tippeligaen

Silje Nordendal er åpen om bekymringer før Sotsji-lekene.

OLYMPIATOPPEN (Nettavisen): 19 år gamle Silje Norendal er et av Norges gullhåp før OL i Sotsji. Snowboard-kjøreren vant X-games Europa så sent som i mars, og er blant favorittene i «slopestyle» når de olympiske lekene arrangeres neste år.

Nå avslører hun overfor Nettavisen at hun frykter de russiske OL-arrangørene vil avholde snowboardkonkurransene uansett værforhold.

- Jeg er bekymret for storm og uvær under OL, for vi har hatt litt for mange konkurranser i år som er blitt avholdt til tross for at det ikke har vært vær til å sende oss utfor, sier Norendal til Nettavisen.

- Har du selv kjørt renn du har vært redd for å delta i på grunn av været?

- Ja, det har jeg, selv om gutta har hatt mest uflaks i år. Dew Tour for gutta var ille, det var full storm. Kameramannen klarte ikke å stoppe, han bare datt overende fordi det var så mye vind. Da kan man ikke sende kjørerne over hopp som er 20 meter. Det er livsfarlig, man kan bli tatt av vinden. Det er helt hodeløst å sende utøvere nedover bakken under slike forhold, mener Norendal.

FIS lover sikkerhet
Mediekoordinator i FIS, Oliver Kraus, forsikrer om at de skal ivareta snowboardernes sikkerhet under OL.

- FIS sin høyeste prioritet, enten det dreier seg om kontinentalcupen, verdensupen, VM eller OL, er alltid sikkerheten til utøverne, slik at konkurransene både blir rettferdige og trygge, sier Kraus i en uttalelse til Nettavisen.

Han er imidlertid kjent med at visse konkurranser er blitt gjennomført når forholdene har vært utrygge.

- Silje har bare konkurrert i to verdenscuprenn, og dessverre ble ett av dem (i Spindleruv Mlyn, Tsjekkia) gjennomført til tross for at det var isete i løypa. Men delegatene og de ansvarlige har alltid kontakt med lagkapteinene for hver nasjon, og vi lytter til kommentarer og tilbakemeldinger de gir oss. I dette tilfellet kunne ikke majoriteten se noe problem ved å avholde konkurransen, sier Kraus.

Se videoreportasje med Norendal nederst i artikkelen.

- Folk skader seg
Uansett kan værforhold føre til farlige situasjoner for løperne, mener Norendal.

- Ja, men det er så dyrt å kutte TV-sendingene, så de sender oss utfor uansett. Men det blir bare dårlig TV og folk skader seg. Det har vært mange dårlige beslutninger i USA, der de har kjørt konkurranser som burde vært avlyst, men som ble gjennomført fordi det er dyrt å kutte, sier hun.

Opprettet komité
Nå har imidlertid snowboarderne opprettet en egen komité av løpere som skal sørge for at sikkerhet prioriteres foran økonomiske hensyn.

- Hvis det er veldig dårlig vær, har vi et møte på toppen av bakken og bestemmer om vi skal kjøre eller ikke. Vi prøver å opprette en slik komité for å hindre at slike konkurranser blir kjørt, sier hun.

Under OL er det FIS som er arrangør for snowboard-konkurransene. Norendal er spent på hvordan de vil håndtere vanskelige værsituasjoner.

- FIS er helt nytt for oss, og vi har ikke et personlig forhold til de som styrer rennene der, slik vi har i de fleste andre konkurranser. Jeg er kjempespent, og det er trist at vi ikke fikk delta på prøve-OL, for det hadde vært veldig viktig for oss. Vi må egentlig bare krysse fingrene, for de vet nok hva de driver med. Hvis vi må klage litt, må vi bare gjøre det, men jeg tror og håper vi slipper det, sier OL-håpet avslutningsvis.

Se videoreportasje med Silje Norendal her:

LES OGSÅ:

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus