RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Marko Drobnjakovic / AP / NTB scanpix

Herrem: - Jeg er overrasket og sjokkert

Norge ute før semifinalene for første gang på åtte år.
Sist oppdatert:

SERBIA - NORGE 28-25:

Trykket og stemningen i Beograd var på kokepunktet, og det skulle vise seg å bli for mye å håndtere for norske håndballjenter.

Seiersvante Norge har dratt seieren i land så mange ganger før i lignende situasjoner. Onsdag var det stopp i VM-kvartfinalen.

Etter ni semifinaler på rad i mesterskap, ble Norge kjempet i senk av et krigersk serbisk lag. Norge, som kom til Serbia som regjerende VM- og OL-vinner, blir stående uten medalje i et mesterskap for første gang på åtte år.

- Jeg er overrasket og sjokkert. Jeg har aldri vært med på dette før, sa en tårevåt og preget Camilla Herrem til TV 2 etter kampslutt.

Mistet store ledelser
To ganger i løpet av den tøffe kvartfinalekampen mot VM-verten ledet Norge med fem mål. 9-4 i første omgang og 20-15 i den andre.

Men ved begge anledninger kjempet serberne inn i oppgjøret igjen. Etter to norske straffebom, én gang ved Nora Mørk og én gang ved Linn-Kristin Riegelhuth Koren, tok Serbia tilbake ledelsen 22-21.

Da var det elleve minutter igjen på klokka, og hjemmelaget hadde ikke ledet siden 1-0. Enda et Serbia-mål fulgte, og Thorir Hergeirssons lag var i ferd med å gå i oppløsning.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Heller ikke landslagssjefens timeout hjalp nevneverdig.

Katrine Lunde startet kampen forrykende med flere strafferedninger og høy redningsprosent. Men målvaktsveteranen klarte ikke å finne tilbake til de samme taktene i resten av kampen.

Kritisk ekspert
I en periode da Serbia scoret elleve ganger, laget Norge bare to mål.

- Jeg er ikke fornøyd med disponeringene. Linn Jørum Sulland har sittet i ro i 23-24 minutter, sa TV 2-ekspert Bent Svele.

Norge gikk i oppløsning etter å ha innledet begge omganger på nærmest perfekt måte.

Dermed blir det Serbia, og ikke Norge, som får møte underdogen Polen i semifnale fredag.

I den andre semifinalen møtes Brasil og Danmark. Danskene slo Tyskland 31-28 i sin kvartfinale.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere