RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjørgen: - Andre får være negative

Sist oppdatert:
Marit Bjørgen samler ikke på 12. plasser, men er likevel positiv til VM-fortsettelsen.

SAPPORO (Nettavisen): Resultatmessig har ikke den første halvdelen av Sapporo-VM vært som forventet for Bjørgen, selv om hun fikk med seg en bronsemedalje fra lagsprinten.

I søndagens fellesstart med skibytte ble det en 12. plass.

- Men jeg føler meg i bra form, og det gikk faktisk ganske lett, hevder en smilende Bjørgen.

Stivnet
Hun vil nødig spekulere i hva utfallet kunne ha blitt hvis hun hadde unngått et fall tidlig på den klassiske delen, som gjorde at hun havnet 15-20 sekunder bak teten.

- Det får jeg aldri svar på. Men det gjorde at jeg måtte gå på litt ekstra i klassisk, og da jeg skulle skøyte, ble jeg fort stiv. Men det har jo skjedd før også i duathlon, uten at jeg har falt, konstaterer hun.

Bjørgen legger ikke skjul på at hun neppe er på samme nivå som i Oberstdorf-VM for to år siden.

- Gleder meg
- Men som sagt, jeg føler meg i bra form nå også. Og jeg gleder meg til neste renn. Jeg velger å se positivt på det, så får andre bare være negative, sier 26-åringen.

Neste renn er tirsdagens 10 km fristil, en distanse Bjørgen har vært på pallen i tidligere i sesongen. Trener Egil Kristiansen tror hun har muligheter til det også i VM.

- Ja, det tror jeg helt klart. Marit har vært i bra form her nede, og sier hun følte seg lett i kroppen i dag også. Jeg ser ingen grunn til å ikke være optimist, sier Kristiansen.

Laget til tirsdagens 10-kilometer består av Marit Bjørgen, Kristin Størmer Steira, Vibeke Skofterud og Kristin Mürer Stemland.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere