RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blandet mottakelse for nordisk hockeyserie

Espen Knutsen og Petter Salsten har helt ulike syn på planene om en Royal League-turnering i ishockey.

De nordiske ishockeyforbundene har begynt å drøfte mulighetene for en hockey-utgave av fotballens Royal League. Temaet var oppe på et møte på Island i januar, og i mai skal generalsekretærene i de respektive ishockeyforbundene gjenoppta samtalene på et møte i Moskva.

- Vi har foreløpig ingen konkrete planer, men har begynt sonderingene for et samarbeid mellom de forskjellige nordiske lagene på klubbnivå, sier generalsekretær Jon Haukeland i ishockeyforbundet til Nettavisen.

Dersom en fellesnordisk serie eller turnering skal bli en realitet, er forbundene nødt til å tiltrekke seg solide sponsorer gjennom en TV-avtale.

- Nøkkelen er finansiering. Men det er også et spørsmål om hvilke nivåer som passer sammen og når på året man skal spille, fortsetter Haukeland.

Positiv Saltsten
Storhamars sportslige leder Petter Saltsten omfavner ideen om en nordisk hocheyserie.

- Vi er positive til planene. Det er viktig for oss å få internasjonal matching. Men det er selvsagt store utfordringer knyttet til økonomien, den praktiske gjennomføringen og publikum, sier Saltsten.

Nivået i svensk og finsk topphockey er på et helt annet nivå enn i Danmark og Norge. Derfor kan det bli aktuelt med en serie eller turnering der bare norske og danske lag møtes. Og en tilsvarende serie for finske og svenske.

- Den danske serien er omtrent på nivået med den norske, så det vil gi oss bra matching. Vi vil nok slite mot topplagene i Sverige, selv om vi kan få gode enkeltresultater, mener Saltsten.

Negativ Shampo
Vålerenga-trener Espen Knutsen er langt mer lunken til planene.

- Dette har jeg ikke noe tro på. Jeg kan ikke tenke meg at det er mange som ville se oss spille mot ukjente danske og finske lag. Jeg har spilt europeiske turneringer med Djurgården, og det var ingen suksess, sier Shampo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere