RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Margrethe Myhrer

Derfor gjør Northug dette gratis

Sist oppdatert:
Skistjernen Petter Northug stiller opp i reklamekampanje.

Redningsselskapet har sammen med Sportsbransjen AS gått sammen om å produsere en kalender som skal få flere nordmenn til å bruke flyte- og redningsvester.

Petter Northug, Vibeke Skofterud, Bjørn Dæhlie, Lasse Kjus, Hans Petter Buraas og Lene Mykjåland stiller opp gratis i kalenderen, som trykkes opp i 75.000 eksemplarer og skal deles ut gratis i 800 sportsbutikker over hele landet fra mandag 11. juni.

- Jeg er stolt over å være med og fronte en så viktig sak. Redningsvester redder liv, og forhåpentligvis lykkes vi også med å vise at de kan se ganske tøffe ut også. Hvis jeg kan være med og bidra til at flere mennesker husker vesten i sommer, så er målet mitt nådd, sier Northug i en pressemelding.

Prosjektleder Trond Evald Hansen, som er administrerende direktør i Sportsbransjen AS, mener at altfor mange nordmenn har mistet livet i drukningsulykker de siste årene.

Redningsselskapet tror dette initiativet kan hjelpe.

- Mange som ferdes i båt uten vest, har simpelthen bare glemt å ta den på. Tiltak som denne kalenderen kan hjelpe med å øke bevisstheten for vest generelt, og dette kan utgjøre en stor forskjell. Vi håper alle henger kalenderen på kjøleskapet i sommer, og tar stjernenes oppfordring om å bruke vest, sier Ernst Larsen, kommunikasjonssjef i Redningsselskapet.

Tall fra Sjøfartsdirektoratet viser at mer enn 30 personer omkommer i fritidsbåtulykker hvert år. Kun åtte av de 32 som mistet livet i 2011 brukte flyte- eller redningsvest.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere