RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)

«Dopingdoktor» fikk fengselsstraff

Sist oppdatert:
Bernard Sainz er nok en gang dømt til tid bak lås og slå.

Bernard Sainz, en ulisensiert lege som i lengre tid har vært assosiert med doping av sykkelryttere og veddeløpshester, er nok en gang dømt til fengselsstraff for sine lovbrudd.

«Doctor Mabuse» er nå dømt til tre måneder i fengsel og bøtelagt med 7500 euro for sin virksomhet av domstolen i Alencon.

Denne saken handler om doping av veddeløpshester og dateres tilbake til 2005. Etter søk i blant annet Normandie og Chantilly ble det funnet anabole steroider og veksthormoner. Sainz var en av fem som ble dømt for forholdet.

LES OGSÅ:Fransk sykkelpresident: - Jeg er lei av det

Kvintetten ble dømt for «brudd på lover om giftige stoffer, doping, svindel og forsøk på bedgrageri», ifølge cyclingnews .

- Dette er parodi på rettferdighet, en vilkårlig fengselsstraff, uttaler Sainz om dommen ifølge sykkelnettstedet.

Tilbake i 2008 ble Sainz dømt til tre års fengsel for sine aktiviteter i sykkelsporten, han ble funnet skyldig i å distribuere doping til idrettsutøvere og praktisere medisin uten lisens. «Doktoren» anket også den gang og saken pågår fortsatt.

Den saken stammer fra en hendelse i 2002, da Sainz ble stoppet av politiet på veg hjem fra en av sine klienter, Frank Vandenbroucke. Da politiet gjennomførte en søk i Vandenbrouckes hjem ble det funnet EPO, morfin og clenbuterol. Vandenbroucke hevdet produktene var for hunden hans.

Sainz har en lang historie i sykkelsporten og har jobbet med profiler som Bernard Hinault, Raymond Poulidor og Cyrille Guimard.

LES OGSÅ:Dopingsak rulles opp i Frankrike

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere