RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(BJØRN SIGURDSØN / SCANPIX)

Et nedslag fra sølv

Sist oppdatert:
OBERSTDORF (TV 2 Nettavisen): Bjørn Einar Romøren var et nedslag fra å ta sølvet i den lille bakken. I stedet havnet han på den forsmedelige fjerdeplassen, halvannet poeng fra sølv.

Nordmannen fikk to ganger 18 og 18,5 for sitt sistehopp på 89,5 meter. Landslagssjef Mika Kojonkoski sier til TV 2 Nettavisen at Bjørn Einar satte et for dårlig nedslag, og ble trukket for det.

Fornøyd
- Jeg synes jeg satte et godt nedslag jeg, men det får nå være. Jeg visste jo på forhånd at den lille bakken ville bli avgjort på stilen, sier Romøren til TV 2 Nettavisen.

Men Hosle-hopperen hang ikke med hodet for det. Fjerdeplassen var langt over det han kunne forvente.

- Jeg hadde ikke venta dette for et par uker siden. Før jeg begynte å få det til på Lillehammer, ville jeg aldri trodd at jeg kunne blitt nummer fire i VM.

Brukte tid
- Men da vi kom ned hit og begynte å hoppe på torsdag, så visste jeg at jeg kunne hoppe godt på ski. Jeg brukte bare litt tid på å finne ut av bakken, sier Romøren til TV 2 Nettavisen.

Torsdag hoppet han meget svakt på trening, men viste stigning i de fem treningshoppene. Først i det femte hoppet var han bedre enn Daniel Forfang - og tok den siste plassen på laget på det.

Magefølelsen
Mika Kojonkoski valgte å ta med Romøren, først som siste mann i VM-troppen, deretter som siste menn på laget i den lille bakken.

- Det var magefølelsen som avgjorde til Bjørn Einars fordel i begge tilfellene. Han er inne i en bra prosess, og gjør sine beste hopp i konkurransen her, sier Kojonkoski til TV 2 Nettavisen.

Bjørn Einar Romøren mener han har mer å gå på, og han gleder seg til den videre hoppingen.

- Hadde jeg hoppet perfekt hadde jeg vunnet. Men jeg kan ikke tenke sånn. Jeg gjør feil i begge omganger, samtidig hopper jeg bedre enn i hele år. Det blir bedre for hvert hopp jeg gjør. Hadde man satt penger på oddsen på dette, så hadde man blitt rik, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere