RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Erlend Aas / SCANPIX

- Det har vært to år med mye dritt

Tore Reginiussen er omsider klar for sin første landskamp siden han ble utenlandsproff.

BANGKOK (NTB): Tore Reginiussen er omsider inne i landslagsvarmen igjen og spiller søndag sin første kamp med flagget på brystet siden han ble utenlandsproff.

– Det har vært to år med mye dritt. Det var tidlig et mål for meg å komme ut, og planen var at jeg skulle ta nye steg. Det viste seg at det ikke alltid er så enkelt å komme til en stor klubb, særlig hvis du har skadeproblemer også. Det ble en veldig trøblete tid i Tyskland og Italia, sier altaværingen til NTB.

Han var fast midtstopper i den siste tiden med Åge Hareide som landslagssjef, og han spilte mye i det første året til Egil Olsen. Så fikk han kontrakt med Schalke, og det var som om han var borte fra jordas overfalte.

– Jeg var skadet da jeg kom til Schalke. På grunn av ryggplager hadde jeg ikke spilt den siste tiden i Tromsø, og jeg kom til Tyskland med en kropp som var kanskje 70 prosent. Førsteinntrykket er viktig. Jeg kom skeivt ut, og da ble det vanskelig å komme tilbake. Det ville vært tøft å etablere seg i en så stor klubb selv om jeg hadde vært skadefri, sier han.

Han håpet og trodde at leieoppholdet i italienske Reggina skulle rette opp situasjonen, men slik ble det ikke.

Langt nede
– På det verste kunne jeg ikke trene på 7-8 måneder. En tid i Italia var det helt mørkt, og da var jeg langt nede. Jeg fikk 5-6 tilbakefall etter å ha slitt meg opp igjen, og da tenkte jeg på om det kanskje var best å finne seg noe annet å gjøre, medgir han.

– Men så fikk jeg en fin tid i Tromsø i fjor, og nå er jeg iallfall på vei mot formen jeg var i før jeg reiste ut.

Problemene med betennelse nederst i hælsenen er også fikset.

– Behandlingen jeg fikk i Tromsø, og et lag som hadde tro på meg, hjalp meg å komme tilbake, sier han.

Reginiussen forstår at Reggina ivret etter å få ham på banen, selv om hastverket var skjebnesvangert og bidro til alle tilbakefallene.

– Det var språklige misforståelser som førte til at jeg startet for fort. Reggina hadde betalt en del for å leie meg, og jeg forstår at de ville ha meg på banen. Det var samme sak hver gang, og på det verste greide jeg nesten ikke å gå.

På vei
Nå er den tiden tilbakelagt, og etter leieoppholdet i Tromsø har han fått fast ny arbeidsgiver i danske OB.

– Kroppen er veldig bra nå, men helt tilbake i form har jeg ennå ikke vært. Med litt tid og en ordentlig sesongoppkjøring så skal det bli bra, sier 25-åringen som spilte sin forrige landskamp mot Sør-Afrika på Ullevaal i oktober 2009.

Av spillerne i King's Cup har bare Rune A. Jarstein (17) flere landskamper enn Reginiussens 15. Søndag spiller han etter alt å dømme fra start i midtforsvaret ved siden av debutant Even Hovland.

– Det vil være artig om det blir slik. Iallfall er det godt å være tilbake i landslagstroppen, sier han, klar til å være med på å rette opp landslagets drittår i fjor. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere