RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/Scanpix

- Juve bør miste titlene

Sist oppdatert:
Den tidligere Inter-treneren Luigi Simoni mener Juventus bør miste titlene de vant på 90-tallet dersom dopingdommen mot klubblegen blir stående etter anken.

Juventus’ klubblege Riccardo Agricola ble i november kjent skyldig i å gi spillerne forbudte stopper mellom 1994 og 1998. Luigi Simoni trente Inter da de ble nummer to bak Juventus i den italienske serien i 1998.

- Hvis dommen blir stående, så mener jeg at det italienske fotballforbundet burde ta affære. De burde ta tilbake titlene Juventus vant i den perioden, sier Luigi Simoni i et intervju som magasinet Espresso ifølge Reuters gir ut fredag.

Han legger til at Juventus må betraktes som uskyldig inntil ankesaken er avgjort.

- Jeg håper Juventus blir renvasket, sier han.

Simoni har imidlertid vondt for å tro at klubblegen Agricola handlet på egenhånd, uten at noen andre i Juventus var involvert.

- Det vil være vanskelig, veldig vanskelig, å tro at han gjorde alt alene og at ingen i Juventus visste at spillerne ble foret med ulovlige medisiner. Og selv om dommen blir stående, vil aldri forbundet våge å ta en tittel fra Juventus, sier Simoni.

Juventus vant Serie A i 1995, 1997 og 1998, samt Champions League i 1996.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere