RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Erlend Aas / SCANPIX

- Nå kan folk roe ned kritikken

Sist oppdatert:
- Jeg er stolt av Bjørn Helge, sier John Arne Riise om lillebroren.

PORTUGAL - NORGE 1-0:

LISBOA (Nettavisen): Det ble tap for Norge i den svært viktige EM-kvalkampen mot Portugal i Lisboa lørdag kveld, men de norske spillerne var likevel fornøyde med seg selv etterpå.

Det hadde de også grunn til å være.

- Fortjener plassen
Portugal, et av verdens beste landslag og nummer åtte på Fifa-rankingen, skapte nesten ingenting og Norge skapte nesten like mye. Hadde Erik Huseklepp eller Morten Gamst Pedersen scoret på sjansene sine, hadde Norge tatt ledelsen 1-0 og fått en glimrende mulighet til å reise hjem med ett eller tre poeng.

En av de toneangivende i den gode førsteomgangen til Norge, var Bjørn Helge Riise.

- I første omgang var Bjørn Helge helt enorm! I dag viser han at han fortjener plassen, så nå kan folk roe ned snakket om hvorvidt han fortjener den eller ikke, sier John Arne Riise til Nettavisen.

- Jeg er stolt av ham, legger Roma-backen til.

- Får mer kritikk
Bjørn Helge Riise har lagt en tung sesong bak seg. Han fikk bare 28 minutter på banen for Fulham i Premier League og ble leid ut til Sheffield United i divisjonen under.

- Jeg føler at han får mer kritikk enn andre som ikke spiller (på klubblaget sitt), sier Riise.

Bjørn Helge ble imidlertid, som resten av midtbanefemmeren, langt mer anonym i andre omgang. Den voldsomme arbeidsinnsatsen i første omgang hadde kostet krefter.

- Allerede etter et kvarter måtte jeg be ham om å roe seg ned. Han bruker av og til opp kreftene litt for tidlig, men i dag holdt han hele kampen.

1-0-seieren førte Portugal opp i ti poeng. Det er samme poengsum som både Norge og Danmark har. Tre runder før slutt er det med andre ord vidåpent i kampen om gruppeseieren og en plass i EM-sluttspillet i Polen og Ukraina i 2012.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere