RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(foto: scanpix)

- Vi står ikke tilbake for noen

Sist oppdatert:
MOLDE STADION (TV 2 Nettavisen): - Denne seieren viser at Fredrikstad ikke står tilbake for topplagene i Tippeligaen, mener matchvinner Roger Helland.

Klikk her for å lese alt om kampens utvikling, se tabeller, kampfakta, spillerbørs og statistikk fra øvrig europeisk fotball søndag kveld.

MOLDE - FREDRIKSTAD 0-1: - Denne seieren er veldig bra for oss rent psykologisk. Det var viktig for oss å vise at vi kan vinne mot et antatt topplag, sier Helland til TV2 Nettavisen.

Fredrikstads trener Knut Torbjørn Eggen mener også at det mentale er viktig i så måte.

- Denne seieren var viktig psykologisk. Vi har slitt lenge nå, men i dag hadde vi marginene på vår side, sier Eggen.

God stemning i laget
Til tross for dårlig uttelling i treningskampene, tap i de to første Tippeliga-kampene og et skadeskutt mannskap, har man ikke hengt med hodet i Fredrikstad.

- Nei, det har ikke vært noen dårlig stemning i laget, sier Roger Helland til TV 2 Nettavisen.

Håkan Søderstjerna er enig i det. Han er for øvrig en av Fredrikstad-spillerne som ikke er helt skadefri. Ellers spilte også Roger Helland og Jørgen Pettersen med skade i dagens kamp, ifølge trener Eggen.

- Jeg spilte med skade, men jeg syntes det gikk bedre i dag enn mot Rosenborg, mener Søderstjerna.

Klager ikke på spillerne
Molde-trener Reidar Vågnes vil ikke legge skylden på spillerne for tapet søndag.

- Vi gjorde en spillemessig god kamp, og skapte flere målsjanser enn på lenge. Så det er ingen som klager på spillerne. De sto på, sier Vågnes til TV 2 Nettavisen.

Han er likevel frustrert over mangelen på uttelling. Og det med god grunn. Molde klarte på merkelig vis å unngå å score på opptil flere 100 prosents sjanser.

- Når vi skapte 14 målsjanser uten å score, så er det ikke bra nok, mener Vågnes. Han mener likevel at løsningen ikke er å hente inn flere målfarlige spisser. Trond Strande var en av dem som kritiserte mangelen på målteft i forrige sesong, men han er enig med Vågnes.

- Det er ikke godt nok å produsere så mange sjanser uten å score, men av og til blir det bare slik. Jeg tror ikke vi har et spissproblem, sier Strande til TV2 Nettavisen.

- Eddie var med på den
Moldes keeper Eddie Gustafsson hadde i likhet med kollega Steinar Sørlie i Fredrikstads mål en god dag på jobb søndag.

- Jeg synes vi spilte en god kamp, og jeg hadde ikke så forferdelig mye å gjøre, mener Gustafsson, som likevel ikke er helt fornøyd med medspillernes plassering rundt 16-meteren i enkelte frisparksituasjoner. Han er i likhet med Trond Strande ikke så opptatt av å fordele skyld for manglende uttelling.

- Vi må bare jobbe på videre, så kommer det etter hvert, sier han.

Gustafsson imponerte med en feberredning i første omgang. Ballen var borti Moldes solide midtstopper Marcus Andreasson og forandret retning på vei mot mål, men Gustafsson fikk lirket ballen over tverrligger.

- Ballen kom borti foten min og gikk i feil retning, men Eddie var jo med på den, er Marcus Andreassons lakoniske kommentar til den situasjonen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere