RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

ENIGHET: Både Carlo Ancelotti og Zinedine Zidane er enig om at det snart er på tide med videodømming i fotballen.
ENIGHET: Både Carlo Ancelotti og Zinedine Zidane er enig om at det snart er på tide med videodømming i fotballen. Foto: Gerard Julien (AFP / NTB scanpix)

Ancelotti og Zidane enige: - Vi trenger videodømming

Sist oppdatert:
Dommerfeil ble avgjørende da Real Madrid slo Bayern München.

REAL MADRID - BAYERN MÜNCHEN 4-2 (6-3):

Cristiano Ronaldo ble den store helten på Santiago Bernabeu tirsdag kveld da han sendte vertene videre i Champions League.

I et svært dramatisk oppgjør, som gikk til ekstraomganger, scoret Ronaldo tre ganger og bidro sterkt til at vertene til slutt vant kampen med 4-2.

I etterkant av oppgjøret har det imidlertid blitt hevdet at det skulle vært blåst av for offside ved begge de to scoringene til portugiseren i ekstraomgangene.

Feilaktig utvisning

I tillegg kom dommerteamet også i fokus da Arturo Vidal fikk sitt andre gule kort og måtte forlate banen. Det viste seg nemlig å være feilaktig.

TV-bildene viste at chileneren var klokkeklart på ball i duell med Lucas Vazquez og dommer Viktor Kassai var litt for ivrig med kortstokken.

Dette har fått debatten rundt videodømming i fotball til å blusse opp igjen og Bayern-trener Carlo Ancelotti var klar i sin tale etter kampen.

- Jeg håper de innfører videodømming så fort som mulig, sier han i et intervju gjengitt av den engelske avisen The Mirror.

- Jeg vet det er fotball, og at slik skjer i ny og ne, men det er sjelden vi ser så store feil. Vi spilte bra og fortjente mer, sier Bayern-sjefen.

Italieneren setter spørsmålstegn ved dommer Kassais kompetanse.

- I en kvartfinale må du ha dommere med litt mer kvalitet. Eller så må vi få videodømming. Det er altfor mange feil, mener Ancelotti.

- Uakseptabelt

Han får støtte av TV-ekspert og tidligere Bayern-spiller Owen Hargreaves.

- Hvorfor har vi ikke videoteknikk i dagens fotball? spør han ifølge Daily Mail.

- Det er uakseptabelt, legger den tidligere stjernen til.

Bayerns Arjen Robben mener også at dømmingen var svak.

- Det er synd at en så bra kamp, mellom to gode lag, med de aller beste spillerne, skal avgjøres av dommerens fløyte, sier kantspilleren.

Zidane også enig

Også i Real Madrid-leieren måtte de innrømme at dømmingen var svak.

- Videodømming er en nødvendighet. Dommeren gjorde en stor feil. Det er kvartfinale i Champions League og vi venter konsentrerte og fokuserte dommere, sier Real Madrids hovedtrener Zinedine Zidane etter kampen.

- Vi vet det er vanskelig å ta de rette avgjørelsene på banen, men for å være ærlig så var det store og klare feil her, sier Zidane videre.

Tirsdagens resultater betyr at Real Madrid og Atletico Madrid begge er klare for semifinale i Champions League. Barcelona, Juventus, Monaco og Borussia Dortmund gjør onsdag opp om de to siste plassene.

Følg Nettavisen Sport på Snapchat!

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere