RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SLO TILBAKE: Brann slet til tider tungt mot Sarpsborg 08, men fikk med seg ett poeng fra den vanskelige bortekampen.
SLO TILBAKE: Brann slet til tider tungt mot Sarpsborg 08, men fikk med seg ett poeng fra den vanskelige bortekampen. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Brann slo tilbake etter å ha blitt rundspilt

Sist oppdatert:
Sarpsborg 08s sjansesløsing ble kostbar da Brann fikk med seg ett poeng fra søndagens toppkamp.

SARPSBORG 08 - BRANN 1-1:

Sarpsborg kjørte til tider over Brann, og kunne fort ha ledet 3-0 til pause i toppoppgjøret på Sarpsborg Stadion.

Da stillingen kun var 1-0 ved sidebytte, og gjestene hadde vinden i ryggen etter pause, takket og bukket gjestene fra Bergen.

Vito Wormgoor stanget inn utligningsmålet, som gjør at gjestene kan ta med seg ett poeng hjem til Bergen.

KLAR TALE: Kjetil Rekdal var ikke imponert over Branns forsvarsspill.

Rekdal: - Elendig

Kjetil Rekdal, som satt i Eurosports studio under kampen, var ikke imponert over forsvarsspillet bergenserne vartet opp med i toppkampen.

 - Det er elendig forsvarsspill av Brann. De blir spilt ut på en enkel vegg. To Brann-spillere som ruser ut. Skal du ut i Europa må du forsvare målet ditt bedre enn det der, Brann. Ut i Europa er for meg mer enn å møte opp og delta i første runde. Du må komme litt lenger enn det, sa Rekdal.

- Forbanna irriterende

Sarpsborg 08s målscorer Kristoffer Zachariassen mener laget burde vunnet kampen.

- Vi har så mange sjanser. Vi burde ledet 3-0 pause. Vi har en hel haug med sjanser i andre omgang også. De har vel ett skudd på mål og den går selvfølgelig inn. Det er typisk. Det er surt og forbanna irriterende. Vi er et sinnsykt godt lag i dag. Vi burde absolutt vunnet. Vi hadde fortjent det, sa Kristoffer Zachariassen til Eurosport etter kampen.

Branns Sivert Heltne Nilsen mener det var vanskelig å spille i vinden i Sarpsborg før pause.

- De trykker oss bra. Vi er heldige som ikke ligger under med mer enn 0-1. Den vinden er vanskelig å spille i, sa Nilsen til Eurosport.

1-0: Kristoffer Zachariassen sendte hjemmelaget i ledelsen.

Kjørte over Brann før pause

Etter en sjansefattig start på kampen begynte hjemmelaget å skape farligheter i medvinden på Sarpsborg Stadion da et drøyt kvarter var spilt.

Først var det flotte kombinasjoner mellom Kristoffer Zachariassen og Ole Jørgen Halvorsen, som endte med at Matti Lund Nielsen kom til avslutning. Piotr Leciejewski vartet imidlertid opp med en god redning.

Like etterpå ble Zachariassen spilt fri i bakrom og avsluttet fra skrått hold. Igjen var Lecijewski med på notene.

Det var han ikke ett minutt senere. Sarpsborg fortsatte å trykke på, og Jon-Helge Tveita løftet ballen på bakre stolpe, og Zachariassen stanget inn 1-0.

1-0: Kristoffer Zachariassen stanger Sarpsborg i ledelsen mot Brann.

Hjemmelaget ga seg ikke med det. Krepin Diatta, som tidvis strålte i møtet med bergenserne, snurret rundt med Brann-laget før han spilte ballen til Lund Nielsen. Avslutningen ble imidlertid reddet av Lecijewski.

Brann slo tilbake

Like før pause fikk hjemmelaget en ny stor sjanse. Ballen ble headet ned i feltet til Zachariassen, som banket til fra skrått hold, men Branns polske keeper reddet igjen.

Vertene klarte ikke å legge det samme trykket på Brann i motvinden etter pause, men startet forrykende.

Rett etter pause spilte Zachariassen ballen fram til Anders Trondsen, men nok en gang vartet Lecijewski opp med en god redning.

I motsatt ende av banen tok det 70 minutter før Brann skapte en stor sjanse - den var til gjengjeld stor. Gilli Rólantsson mottok ballen på bakre stolpe, men avsluttet utenfor på motsatt side av målet.

Bare tre minutter senere satt den for gjestene. Fredrik Haugen slo corneren inn fra høyre, og Vito Wormgoor steg til værs og stanget inn utligningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere