RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dommernes skrekk

Sist oppdatert:
Det er mange tøffinger i Premier League. Men hvem har laget flest frispark hittil i årets sesong?

Barske midtbanekrigere er gjerne de som lager flest frispark, og flere av dem er representert på den offisielle listen over de som har laget flest frispark ifølge premierleague.com.

Årets hissigpropp er vel uansett Newcastles Lee Bowyer, i pardans med lagkamerat Kieron Dyer sto han for et show av de sjeldne. Slåssingen førte til Bowyers andre utvisning denne sesongen.

Evertons Tim Cahill har forårsaket imponerende 75 frispark, og holde andreplassen på listen. Han har også fått åtte gule kort og ett rødt.

Arsenals Patrick Vieira holder en delt tredjeplass med 70 frispark, mens Tottenhams Michael Brown og Blackburns hissigpropp Robbie Savage deler sjetteplassen med 56 frispark hver.

Også spisser
Delt med Vieira på tredje finnes ikke overraskende en annen Blackburn-spiller, Paul Dickov. Han har også fått se dommerens gule kort syv ganger, men han har også slitt med skader den siste tiden. Så ingen bør avskrive skotten i kampen om "seieren".

Emile Heskey har kommet sterkt i det siste, og er på vei mot toppen. Etter å ha pådratt seg dommerens vrede flere ganger på lørdag, er han helt oppe på femteplass med 58 frispark imot.

Men det er en annen spiss som topper statistikken hittil i sesongen. Boltons kraftfulle spiss Kevin Davies har laget 78 frispark, og troner på toppen. Til Davies' forsvar skal det sies at han "bare" har fått fire gule kort, noe som er taktisk smart i forhold til å holde seg på toppen av listen. Med så hyppige suspensjoner som en del av utfordrerne har, ligger veien åpen for at Davies skal kunne holde teten helt ut.

Men Davies må huske på å prestere for laget også, og den største utfordringen hans kan bli å holde plassen i første-elleveren. Som eneste rene spiss i Boltons 4-5-1/4-3-3-system bør man score mål. Og det har Davies bare gjort én eneste gang på de siste femten kampene.

Sesongens mest idiotiske utvisning må vel Cahill kunne sies å stå for. Han fikk sitt andre gule kort for å ha jublet med drakten over hodet.

Man skulle tro at disse tøffingene er dommernes skrekk. Men sistnevnte situasjon viser vel at de kanskje også innimellom er en fryd for visse sortkledde. For det er vel vanskelig å tolke den utvisningen som noe annet enn markeringsbehov for pipeblåseren...?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere