RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
EKTE GLEDE: Liverpools Lucas Leiva og Philippe Coutinho trodde ikke sine egne øyne da førstnevnte fant nettmaskene. Det skjer nemlig ikke så ofte.
EKTE GLEDE: Liverpools Lucas Leiva og Philippe Coutinho trodde ikke sine egne øyne da førstnevnte fant nettmaskene. Det skjer nemlig ikke så ofte. Foto: Paul Childs (Reuters)

Endelig scoret Lucas: - Et aldri så lite sjokk

Ikke på seks år hadde Lucas Leiva (30) scoret for Liverpool. Onsdag kveld hjalp han klubben til cupavansement med sin første scoring på 2316 dager.
Sist oppdatert:

PLYMOUTH - LIVERPOOL 0-1:

Brasilianeren satte inn kampens eneste scoring da rødtrøyene tok seg videre til fjerde runde i FA-cupen, der Wolverhampton venter på Anfield.

I den tredje runden måtte det altså omkamp til for å kåre en vinner av Liverpool og League Two-klubben Plymouth, men Jurgen Klopps mannskap trakk det lengste strået så vidt det var og vant 1-0.

- De hadde noen sjanser, men vi hadde god kontroll på kampen, sier Liverpools manageren etter kampen.

Og sett ut fra spill og sjanser er det fortjent at Liverpool er videre.

I onsdagens kamp ropte Daniel Sturridge på straffespark da han gikk i bakken i Plymouth-boksen etter 11 minutter. Dessverre for Liverpool vinket dommeren spillet videre, og etter reprisene å dømme har Sturridge grunn til å føle seg snytt i den situasjonen.

Men Liverpool kunne juble bare noen minutter senere. En corner fant hodet til Lucas Leiva, og brassen headet inn 1-0 til bortelaget.

- Et lite sjokk

Det var hans første scoring i den røde drakten siden 16. september 2010. Det er 2316 dager siden.

- I alle dager! Seks år, fire måneder og tre dager siden forrige gang, så scorer Lucas Leiva igjen for Liverpool. Det er et aldri så lite sjokk, utbrøt TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller etter scoringen.

Etter en halvtime burde hjemmelaget utlignet. Paul Garita fikk stå helt alene i boksen, men traff ikke ballen godt nok da han skulle sette et innlegg i mål fra kloss hold. En gigantisk mulighet, men Liverpool kunne puste lettet ut.

Et kvarter før slutt var Jake Jervis farlig frempå for vertene. Plymouth-spilleren lå langflat i lufta og prøvde seg med en volley, men avslutningen traff stolpen og gikk utenfor.

Straffebom

Fem minutter før slutt fikk Liverpool straffe da Alberto Moreno ble taklet i boksen, men fra ellevemeteren tok ikke Divock Origi vare på muligheten.

Dermed ble det ikke flere mål, og nå flytter Liverpool fokus til lørdagens kamp i Premier League. Der er Swansea motstander i kampen som går av stabelen på Anfield.

LES OGSÅ:

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere