RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FIFA åpner ikke sak mot Jim Solbakken.
FIFA åpner ikke sak mot Jim Solbakken. Foto: Chris Fairweather/huw Evans Agency (NTB scanpix)

FIFA åpner ikke sak mot Jim Solbakken

Sist oppdatert:
Den omstridte fotballagenten kan puste lettet ut.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har sett nærmere på den norske fotballagenten Jim Solbakken og hans praksis, etter at Norges Fotballforbund ba FIFA om å gjøre dette.

Solbakken ble utsatt for kraftig kritikk i norske medier i høst, blant annet gjennom en omfattende artikkel i fotballbladet Josimar, som blant annet hevdet at Solbakken representerte både Mame Biram Diouf og Molde da senegaleseren ble solgt til Manchester United.

- Etter å ha studert saken, har lederen av FIFAs disiplinærkomité konkludert med at det på bakgrunn av den dokumentasjonen og informasjonen FIFA har tilgjengelig, ikke er grunnlag for å åpne disiplinærsak mot spilleragenten Jim Solbakken, sier en FIFA-talsmann til Nettavisen.

NFF forteller i en pressemelding fredag at heller ikke deres påtalenemnd vil forfølge saken ytterligere.

- Flere overganger - som har vært omtalt i media i senere tid - er overganger hvor NFF på det aktuelle tidspunktet innhentet tilleggsinformasjon fra involverte parter, sier konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn.

- Vi vurderte det dithen på de aktuelle tidspunktene at det ikke var grunnlag for opprettelse av sak, og vi kan ikke se at det i senere tid har fremkommet vesentlig nye opplysninger i media eller gjennom informasjon innhentet fra andre parter i sakene som vi har gjennomgått på nytt - og som nå er foreldet. Vi må forholde oss til dokumentasjon, ikke påstander, når vi skal vurdere disse spørsmålene, konstaterer Fisketjønn.

Jim Solbakken har ikke besvart Nettavisens henvendelse fredag.

- Jeg sover fryktelig godt hver eneste natt. Jeg har alltid bestrebet meg på å følge regelverket. Jeg har, både etter agentregelverket og lovene i Norge, hundre prosent god samvittighet for det jeg gjør, sa Solbakken til Nettavisen etter Josimar-oppslaget i høst.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere