RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gamst: - Nedrykk aldri tema

Sist oppdatert:
Morten Gamst Pedersen jubler over Liverpool-seieren. Nå tror han at det endelig har løsnet for Blackburn.

Tross suksess og avansement i UEFA-cupen, har Blackburn hatt store problemer med å kapre poeng i årets Premier League. Hadde Gamsten og Rovers tapt mot Liverpool andre juledag ville laget bare hatt tre lag bak seg på tabellen, men sånn skulle det aldri gå.

- Deilig å slå et storlag
Morten Gamst Pedersen skar inn fra venstresiden, la inn en hard og lav ball på første stolpe – og Benny McCarthy kunne gi hjemmelaget 1-0 etter 50 minutters spill på Ewood Park, et resultat som sto seg kampen ut.

- Deilig med seier, og deilig å slå et storlag som Liverpool, innrømmer Gamsten, som forteller at tirsdagens målgivende ikke var noe flaksemål.

- Jeg fikk en god ball fra Tugay, og så meg etter alternativer i midten. Der så jeg Benny var på løp, og da slo jeg hardt inn mot ham. Han bruker å være god der, sier finnmarkingen tørt.

Poengmåneden
Tørr har ikke poengsankingen vært i desember for Blackburn.

Ni poeng er kapret så lengt i julemåneden, det vil si hele 41 prosent av Blackburns totale beholdning i Premier League denne sesongen. Akkurat nå har Edwood Park-laget 22 poeng på sine 18 kamper, og befinner seg på en respektabel 15. plass etter den gode vintermåneden.

Og Gamsten tror bare man har sett starten på oppturen.

- Vi har spilt bra lenge, men har marginen har ikke vært på vår side i de jevne kampene. Arsene Wenger sa for eksempel etter 6-2-kampen forrige helg, at det like gjerne kunne endt 3-3.

- Nå har vi Middlesbrough hjemme i neste kamp, som bør være en overkommelig oppgave. Dessuten får vi flere gode spillere tilbake fra skade i januar, som Ryan Nelson, Jason Roberts og Steven Reid.

Og selv om Blackburn har flirtet med nedrykksstreken i en god stund, bekymrer breddeholderen seg ikke.

- Nedrykk har aldri vært noe tema hos oss, det er bare noen journalister har pratet om.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere