RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Høgmo lei dødballrot

Sist oppdatert:
Landslagssjef Per-Mathias Høgmo setter i gang dødballprosjekt.

- Vi skal lage et skikkelig dødballprosjekt som vi starter for hvordan vi kan gjøre det til en stor fordel i fremtiden. Det bør vi kunne klare, sa Høgmo på søndagens pressekonferanse i Molde.

Overfor VG presiserte Høgmo sine tanker om dødballer.

- Der har det vært litt rusk i maskineriet det siste halvannet året. Senest mot Danmark slapp vi inn et dødballmål. Pluss at jeg mener vi har kompetanse til å snu det. Det er vi som skal ha plusstall på dødball. Det må være en klar målsetting, sa Høgmo til VG.

Ofte U
Et tungt forfall i forsvaret denne gang er Brede Hangeland. Fulham-stopperen har slitt i hele høst. Det er uklart hva som plager landslagskapteinen. Han var ikke med mot Danmark fredag og spiller heller ikke mot Skottland i Molde tirsdag.

For Høgmo er arbeidet i gang med å bygge opp et nytt landslag til EM-kvalifiseringen starter neste høst. 13 av spillerne i troppen denne gangen står med under tosifret antall A-landskamper.

Norge og Skottland spiller ofte uavgjort. Hele fem av ti siste landskamper mellom landene er endt uavgjort. Norge står bare med to seirer. Det ble 1-0 i Skottland i 2004 og 4-0 på Ullevaal i 2009.

Sundby-skade
Det er ventet et aggressivt og fysisk sterkt Skottland tirsdag. Det er for øvrig ikke noe nytt. I en landskamp i 1988 pådro Tom Sundby seg en alvorlig kneskade etter bare ett minutt og seks sekunder. Norge tapte 1-2 og fikk et surt kvaliktap i jakten på Italia-tur.

Den elegante norske landslagsspilleren ble meid i bakken av Steve Nicol. Sundby fikk flere fine år av fotballkarrieren ødelagt og ble aldri helt den samme spilleren.

En annen kamp som mange vil huske er oppgjøret under fotball-VM i 1998. Håvard Flo ga Norge ledelsen, mens Craig Burley utlignet til 1-1. Senere tok Norge seg videre fra gruppespillet etter den mye omtalte 2-1-seieren mot Brasil i Marseille.

Stefan Johansen (ribbeinsbrist) rekker ikke kampen.

Ti siste kamper mellom Norge og Skottland:
12/8-09: Norge – Skottland 4-0 (VM-kval)
11/10-08: Skottland – Norge 0-0 (VM-kval)
7/9-05: Norge – Skottland 1-2 (VM-kval)
9/10-04: Skottland – Norge 0-1 (VM-kval)
20/8-03: Norge – Skottland 0-0 (privat)
16/6-98: Norge – Skottland 1-1 (VM)
3/6.92: Norge – Skottland 0-0 (privat)
15/11-89: Skottland – Norge 1-1 (VM-kval)
14/9-88: Norge – Skottland 1-2 (VM-kval)
7/6-79: Norge – Skottland 0-4 (EM-kval)

Totalt: to norske seirer, fem uavgjort, tre skotske seirer. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere