RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Dave Thompson (Pa Photos)

Historisk Liverpool- og Everton-spiller døde

Sist oppdatert:
Gary Ablett (46) tapte kampen mot kreften.

Gary Ablett spilte mer enn 100 kamper for både Liverpool og Everton, og er den eneste spilleren som har vunnet FA-cupen med begge Merseyside-klubbene.

Ablett var også manager for Stockport i 2009-2010-sesongen.

- Respektert innen fotballen av både spillere, trenere og managere, vil Gary bli dypt savnet, heter det i en melding fra League Managers Association.

Ablett har i 16 måneder kjempet mot lymfekreft. Søndag kveld var kampen over.

- De ansatte i Liverpool FC ønsker å sende sine kondolanser til familien og vennene til Gary Ablett, som døde 46 år gammel i går kveld, heter det i en uttalelse fra Liverpool FC.

Tidligere Liverpool-spiss Michael Owen skrev om dødsfallet på Twitter:

- Så trist å høre nyheten om at Gary Ablett har gått bort 46 år gammel. han spilte for noen store klubber og hadde en karriere å være stolt av. RIP.

Ablett debuerte for Liverpool i desember 1986, og hjalp klubben til ligagull i 1988 og 1990 og til FA-cup-seier i 1989.

I januar 1992 ble han solgt til erkerivalen Everton for 750.000 pund, og vant FA-cupen med dem i 1995. Ablett har også spilt for Derby, Hull, Sheffield United, Birmingham, Wycombe og Blackpool i England før han avsluttet karrieren i USA for Long Island Rough Riders i 2001.

I 2002 begynte han som trener i Evertons ungdomsavdeling, før han i 2006 tok over som reservelagstrener i Liverpool. I juli 2009 tok han over som Stockport-manager, og ledet klubben gjennom en vanskelig sesong som til slutt endte med nedrykk til League Two. Han forlot klubben i juni 2010.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere