RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP Photos/Scanpix

Liverpool vil gjøre som Real og Barcelona

Sist oppdatert:
- Vi bør vurdere å selge de internasjonale TV-rettighetene individuelt, sier Liverpool-sjef.

Ian Ayre, daglig leder i Liverpool, mener at klubbene i Premier League bør selge de internasjonale TV-rettighetene for ligaen individuelt.

Liverpool-sjefen mener at slik ting foregår i dag, så taper storklubbene i England økonomisk i forhold til andre storlag ute i Europa.

I Premier League deler nemlig klubbene inntektene likt fra salget av de internasjonale TV-rettighetene, noe Ayre mener er feil.

- Fører til ubalanse
Den daglige lederen synes at storklubbene i England bør hente ut mer penger, enn de mindre klubbene ved salget av disse rettighetene.

- Kanskje det ville vært en idé å selge rettighetene individuelt, slik det gjøres i Spania. Det er mye beveger seg i den retningen, sier Ayre ifølge The Guardian.

- Er det egentlig riktig at inntektene blir delt likt mellom klubbene? Vi føler det blir litt ubalanse, fordi vi står uheldig stilt i forhold til andre storklubber i Europa, sier han.

Liverpool-lederen er redd at spanske klubber som Real Madrid og Barcelona skal få et for stort økonomisk forsprang på engelske klubber.

- Hvis Real Madrid, Barcelona eller andre europeiske klubber kan realisere sitt medieverdipotensial, hvor fører det Liverpool og Manchester United?

- Skal vi bare dele inntektene våre fordi vi vil være hyggelige med andre? Vil hele Premier League-boblen briste, fordi vi holder på modellen om å dele likt? Dette er en debatt som må opp.

- Få Bolton-fans
Ayre argumenter med at klubber som Manchester United og Liverpool er så mye større enn for eksempel Bolton internasjonalt, at det blir helt feil å dele pengene likt.

- Hvis du er Bolton-supporter i Bolton, så abonnerer du på Sky Sports, fordi du ønsker å se Bolton, og alle får se det. Tilsvarende om du er Liverpool-fan i Liverpool. Du abonnerer.

- Men sitter du i Kuala Lumpur, med all respekt, så er det ingen som abonnerer på Astro eller ESPN for å se Bolton. Hvis det finnes noen Bolton-fans der, så er det et veldig lite antall.

- Flesteparten abonnerer på disse kanalene fordi de ønsker å se Liverpool, Manchester United, Chelsea eller Arsenal, avslutter Liverpool-lederen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere