RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FULL KONTROLL: Tyskland og Lukas Podolski hadde full kontroll på lille Gibraltar.
FULL KONTROLL: Tyskland og Lukas Podolski hadde full kontroll på lille Gibraltar. Foto: Matthias Schrader (Ap / NTB scanpix)

Miniputten klarte seg bedre enn Brasil

Sist oppdatert:
Men Gibraltar var aldri i nærheten av å true Tyskland.

TYSKLAND - GIBRALTAR 4-0:

Lille Gibraltar er en av de yngste fotballnasjonene i Europa og er i år for første gang med i kvalifiseringen til EM. Fredag møtte de verdens beste lag.

Tyskland gikk til topps i VM i sommer etter seier mot Argentina i finalen. I semifinalen banket tyskerne hjemmenasjonen Brasil med hele 7-1.

Det gikk heldigvis ikke så ille for Gibraltar i møte med Joachims Löws menn.

Thomas Müller sendte vertene foran allerede etter 12 minutter og samme mann la på til 2-0 etter en snau halvtimes spill i Tyskland.

Før lagene gikk til pause, økte Mario Götze ledelsen til 3-0.

I andre omgang ble Yogan Santos eneste målscorer, da han satte ballen i eget nett. Det ble med andre ord et hederlig tap for miniputten mot Tyskland.

Tyskernes keeper, Manuel Neuer, av de fleste regnet som verdens beste burvokter, fikk ikke all verdens å henge fingrene i denne kampen.

Keepertrøyen kan nok fint brukes igjen, uten å måtte vaskes.

Seieren var viktig for Tyskland, som har tapt litt terreng til Polen i gruppen. Löws menn har nå sju poeng etter fire kamper. Det samme har Skottland og Irland. De to lagene møttes i Glasgow fredag og der vant skottene 1-0.

Polen topper med ti poeng etter fire kamper. De slo Georgia 4-0 borte.


Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere